Teraz jest 29 kwi 2025, o 18:43

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Cena ZTE Grand S II LTE obcięta o połowę

W kilka miesięcy po premierze ZTE postanowiło zmniejszyć cenę swojego phabletu Grand S II LTE o niespełna 50%.
Obrazek
Wcześniej telefon w chinach można było zakupić za 1699 yuanów teraz smarfon będzie kosztować 899 yuanów( czyli około 450 zł!), co czyni go najtańszym telefonem ze Snapdragonem 801. Przypomnijmy specyfikację urządzenia:
5,5 calowy wyświetlacz FHD (Gorilla Glass III)
Snapdragon 801
2 GB ram, 16 GB rom (obsługa kart pamięci)
13 i 2 megapikselowy aparat
bateria o ...
Czytaj więcej : Cena ZTE Grand S II LTE obcięta o połowę | Wyświetlone : 6098 | Odpowiedzi : 32 | Dział : Nowości

Czy to oryginał?

Witam. Jako że na razie nie jestem zaznajomiony dokładnie z chińskimi telefonami to mam pytanko jak w temacie. Czy ten telefon to oryginał http://allegro.pl/smartfon-xiaomi-m3-mi ... 64255.html ? O co ewentualnie pytać sprzedającego? Czy cena jest w miarę ok? Gwarancji podobno 12 miesięcy tylko nie spytałem czy w PL czy wysyłają do Chin. Dziękuję. Pozdrawiam
Czytaj więcej : Czy to oryginał? | Wyświetlone : 1107 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HydePark

Lenovo rozpoczyna sprzedaż telefonów w Polsce.

Lenovo to trzeci na świecie producent smartfonów który ostatnio nabył Motorole,a dokładnie jej część odpowiedzialna za produkcje telefonów. W Polsce firma jest znana z dobrej jakości laptopów i tabletów.

Obrazek

Obecnie Lenovo sprzedaje telefony w trzydziestu sześciu krajach świata, ale jeszcze w tym roku lista zostanie poszerzona o kolejne 10 państw w tym o Polskę.
Na przełomie listopada i grudnia tego roku Lenovo rozpocznie sprzedaż w Polsce, Słowenii oraz Chorwacji.
Dyrektor generalny Lenovo na regon ...
Czytaj więcej : Lenovo rozpoczyna sprzedaż telefonów w Polsce. | Wyświetlone : 1489 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Coolpad F1 - pare pytan

Witam, wlasnie dzisiaj dostalem Coolpada F1, zmienilem na jezyk polski ale i tak nie ktore rzeczy sa po angielsku. Co byscie proponowali zrobic? Nowy soft?
A druga rzecz to taka ze jak wlaczylem tel. to bylo 30% i gdy bylo 20% podlaczylem do ladowarki, no i nie rozladowalem do zera wlasnie. Chcialbym zeby dlugo trzymala batria, musze go rozladowac pare razy?
I ostatnia rzecz, teraz wyskoczylo jakies update system 23mb i nie wiem czy to ...
Czytaj więcej : Coolpad F1 - pare pytan | Wyświetlone : 911 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

3 nowe smartfony od ZTE zaprezentowane na targach IFA

ZTE na targach IFA 2014 zaprezentowało trzy nowe smartfony. Będą to: Blade Vec 4G, Blade Vec 3G oraz ZTE Kis 3 Max.
Obrazek
Pierwszy z nich Blade Vec 4G posiada 5 calowy ekran o rozdzielczości HD. Napędzany będzie przez Snapdragona 400 wspieranego przez 1 GB ram, działa pod kontrolą Androida 4.4. Posiada dwa aparaty 13/2 megapiksela. Smartfon dostępny już jest na rynku światowym i kosztuje 230€.
Obrazek
Blade Vec 3G zarówno wyglądem jak i parametrami ...
Czytaj więcej : 3 nowe smartfony od ZTE zaprezentowane na targach IFA | Wyświetlone : 1842 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Meizu MX4 Pro przewidywana specyfikacja

Według plotek na poprzedniej konferencji Meizu miało zaprezentować aż cztery urządzenia. Nie stało się tak jednak. Światło dzienne ujrzał tylko MX4. Nie cichną jednak plotki dotyczące wersji PRO nowego chińskiego flagowca.
Obrazek
Zawiedzeni będą jednak Ci którzy liczyli na diametralną zmianę wyglądu czy specyfikacji. Największą zmianą będzie wymiana SoC na chip od Samsunga (prawdopodobnie Exynos 5 Octa 5340). Zostanie również zwiększona liczba ramu do 4 GB. Zmieni się również rozdzielczość ekranu (przekątna ta sama) na ...
Czytaj więcej : Meizu MX4 Pro przewidywana specyfikacja | Wyświetlone : 1272 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Huawei Ascend Mate 7 zaprezentowany

2014 to zdecydowanie rok phabletów. Nowy typ urządzeń łączący zalety smartfonu i tabletu podbij serca użytkowników na całym świecie. Słuchawki takie jak Xiaomi Redmi Note czy Coolpad F1 szybko zdobyły popularność na naszym forum. Tym razem do ataku przystąpiło Huawei z modelem Ascend Mate 7.
Obrazek
Specyfikacja nowego phabletu prezentuje się interesująco:
6 calowy wyświetlacz (1920 x 1080)
Ośmiordzeniowy procesor 1.3 ghz/1.8 ghz (w zależności od wariantu) big.LITTLE
16GB ROM i 2GB RAM lub 32GB ...
Czytaj więcej : Huawei Ascend Mate 7 zaprezentowany | Wyświetlone : 1275 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Huawei Ascend G7 z 64 bitowym procesorem Snapdragon 410

Na targach IFA swoje nowe wyroby prezentuje wiele chińskich firm, a każda chce aby to jej telefon skupił uwagę mediów.

Obrazek

Udało się to Huawei które podobnie jak Lenovo Vibe Z2 , zaprezentowało telefon wyposażony w 64-bitowy procesor, Ascend G7. To już kolejny telefon wyposażony w 64-bitowy procesor Snapdragon 410.

Pełna specyfikacja prezentuje sie następująco:
5,5-calowy wyświetlacz w rozdzielczości 1280 x 720
Procesor Snapdragon 410
2 GB pamięci RAM
16 GB ROM z możliwością rozszerzenia ...
Czytaj więcej : Huawei Ascend G7 z 64 bitowym procesorem Snapdragon 410 | Wyświetlone : 1301 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Prawdziwe DUAL SIM ACTIVE w telefonie - 2 karty SIM aktywne

Musze zamowic kilka modeli telefoniw z obsluga 2 kart sim jednoczesnie (dual sim active)
Max 5 cali choc lepiej kolo 4.3/4.5 cala, 1 GB RAM reszta bez znaczenia.

Czy znacie inne modele (dostepne na Aliexpress) ktore beda mialay ta opcje?

Czy wszystkie modele z procesorem Snapdragon (dual i quadcore) posiadaja DUAL SIM ACTIVE?

Z tego co wiem to dziala to na pewno w modelach:

- ZTE NUBIA Z5s
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 65074.html ...
Czytaj więcej : Prawdziwe DUAL SIM ACTIVE w telefonie - 2 karty SIM aktywne | Wyświetlone : 27112 | Odpowiedzi : 30 | Dział : Dual SIM

Bezpieczeństwo korzystania z wygiętej baterii

Ostatnio przyszedł mi uszkodzony Coolpad F1.
Telefon był lekko wygięty, ale po przeprostowaniu ogólnie działa i ma tylko lekkie przebarwienie na wyświetlaczu, które widać tylko na ciemnym tle.
Moje pytanie dotyczy baterii, która też była lekko wygięta. Czy korzystnie z niej jest bezpieczne? Słyszałem jakieś historie o wybuchających bateriach i dlatego wolę się dopytać :)
Jakby ktoś wiedział gdzie mogę kupić w Polsce taką baterię to będę wdzięczny za informację.
Czytaj więcej : Bezpieczeństwo korzystania z wygiętej baterii | Wyświetlone : 1901 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570