Teraz jest 30 kwi 2025, o 01:18

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Chiński "s5"

Witam,
Jestem nowy i świeży, jeśli walnę coś nie tak to mnie sprostujcie :-)
Dokonałem pierwszego zakupu na Ali i to tak z grubej rury :-) http://www.aliexpress.com/item/Best-in-China-1-1-S5-mobile-phone-MTK-6592-Octa-core-android-2G-RAM-13MP/1924182860.html. Okazało się że sprzedawca "pomylił" się z parametrami (choć zapodał nawet Benchmarka - ale raczej nie z tego fona) no ale to już trudno- negocjuje dalej (Monika - Chinka twierdzi że za ...
Czytaj więcej : Chiński "s5" | Wyświetlone : 3072 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Pytania, problemy

Internet na karte

Witam. Szukam możliwie najlepszej sieci z dostępem do najlepszego internetu w stosunku do ceny. Mozecie coś polecić? ponieważ w orange z którego korzystam to czysty wyzysk kasy. Przeglądałem też większych operatorów, ale nie widziałem jakieś "urywającej d**y" oferty. Może w jakiejś mniejszej sieci?
Czytaj więcej : Internet na karte | Wyświetlone : 9508 | Odpowiedzi : 60 | Dział : HydePark

Cube Talk8 H

Cube swoją przystępną cenową serią Talk zrobił niemałe zamieszanie w segmencie tanich tabletów. Wydany na początku czerwca Talk8 cieszy się dużą popularnością w Chinach. Teraz Cube zaprezentował nam tańszą wersję Talk8, otrzymała ona dopiskę "H"
Obrazek

Rzućmy okiem na specyfikację:
Czterordzeniowy SoC MTK8382
1 GB RAM, 8 GB ROM
8 calowy wyświetlacz o rozdzielczości 1280 x 800 (wyprodukowany przez Samsunga)
Aparat tylny 2 MP, frontowy 3 MP
Bateria o pojemności 4500 mAh
Modem 3G (WCDMA) ...
Czytaj więcej : Cube Talk8 H | Wyświetlone : 1376 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Pioneer K88L ładny telefon ze zbyt wysoką ceną

Pioneer zdecydowanie nie jest "mocną" marką na rynku smartfonów, mimo tego Japończycy wysoko się cenią, na co dowodem jest nowa słuchawka K88L.
Obrazek
Specyfikacja nowego Pioneera wygląda przeciętnie. Telefon napędzany jest przez MTK6592 wspieranego przez 1 GB pamięci ram. Do dyspozycji użytkownika zostało oddane 8 GB rozszerzalnej pamięci wewnętrznej. Operować będziemy na 5,5 calowy ekranie o rozdzielczości 1280 x 720. W telefonie znajdziemy również aparat tylny i przedni robiące zdjęcie w rozdzielczości odpowiednio 13 i ...
Czytaj więcej : Pioneer K88L ładny telefon ze zbyt wysoką ceną | Wyświetlone : 1148 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Jiayu G2F zapis w pamięci telefonu

mam Jiay2 G2F i nie mam w nim karty pamięci.
Mam wolne 2gb w pamięci telefonu, lecz gdy chcę coś zapisać to pisze że nie ma karty SD. Zmiana ustawienia na wewnętrzną pamięć nic nie dała.
Czytaj więcej : Jiayu G2F zapis w pamięci telefonu | Wyświetlone : 886 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Nowy Zopo będzie napędzany przez 64 bitowy SoC!

ZOPO ujawnił pierwsze szczegóły dotyczące nowego telefonu.
Obrazek
Zgodnie z nową modą, którą rozpoczęło Apple, nowy smartfon z Chin będzie napędzany przez 64 bitowy procesor. Co więcej będzie to jednostka ośmiordzeniowa więc będzie to MT6795 lub MT6752, warto zaznaczyć, że oba wspierają łączność LTE. Przypuszczam, że Zopo w nowym telefonie umieści mocniejszą jednostkę MT6795, ale o tym przekonamy się wkrótce.

źródło:gizmochina.com
Czytaj więcej : Nowy Zopo będzie napędzany przez 64 bitowy SoC! | Wyświetlone : 1005 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp.

Jak już pewnie niejedna osoba zauważyła, napisałem własny tracking.
Początkowo służył on tylko mnie, ale obecnie korzysta z niego 300-400 osób dziennie, co mnie zszokowało.
Jakie są Wasze opinie co do tej strony? Co byście dodali?

Mam w planach:
-nową domenę (na jakąś chwytliwą, a nie mój nick :) ),
-obsługę kilkunastu numerów naraz,
-inną stronę mobilną, bo coś mi z tym "responsive" nie wyszło,
-obsługę większej ilości przewoźników,
-dodanie opisów poczt i statusów (na ...
Czytaj więcej : Tracking r4v.pl - pytania, opinie itp. | Wyświetlone : 9548 | Odpowiedzi : 57 | Dział : HydePark

Xiaomi Piston Basic

Xiaomi zapowiedziało nową wersję popularnych Pisotonek.
Obrazek
Słuchawki mają zapewnić jakość dźwięku identyczną jak w przypadku Piston V2. Różnicę stanowić ma zastosowanie Kevlaru zamiast metalu do ochronny przetworników oraz niepozłacany mini jack. Słuchawki w chinach mają kosztować połowę ceny Pistonek v2 czyli równowartość 7,5$.

źródło:gizchina.com
Czytaj więcej : Xiaomi Piston Basic | Wyświetlone : 1219 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Cubot S308

Znaczna większość czterordzeniowych smartfonów z chin posiada jedną poważną wadę - małą ilość pamięci ram. Jak dobrze wiemy często odbija się to na zamykaniu procesów/aplikacji działających w tle. Problem ten dostrzegł również Cubot i zaprezentował światu pierwszy smartfon oparty na MTK6582 z 2 GB pamięci ram!
Obrazek
Słuchawka cechuje się nowoczesnym i prostym designem. Na frontowym panelu znajdziemy 5 calowy ekran HD nad nim 5 megapikselową kamerkę do wideorozmów (interpolacja do 8 megapikseli), a pod ...
Czytaj więcej : Cubot S308 | Wyświetlone : 2508 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Ile Chińczyk ma czasu na to aby można śledzić paczkę?

Jak w temacie. Ile czasu am sprzedawca aby nr pojawił sie w systemie trackingowym ? z tego ci pisze na ali to 10dni. ale roboczych ? Przedmiot zamówiłem 04-09
Czytaj więcej : Ile Chińczyk ma czasu na to aby można śledzić paczkę? | Wyświetlone : 1135 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570