Teraz jest 27 kwi 2025, o 23:26

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

UMI C1 Problem z mikrofonem

Mam telefon Umi C1 i ostatnio mikrofon zmniejszył swą czułość o kilkadziesiąt razy. Muszę bardzo głośno krzyczeć prosto do mikrofonu, żeby cokolwiek było mnie słychać.

Zauważyłem, że zdarzyło mi się tak ze 2 razy podczas zmiany trybu głośności np. na cichy/spotkanie i po kilkakrotnej zmianie na normalny z powrotem powrócił do normalnej czułości.

Teraz niestety ten trik nie działa i nie wiem jaki jest tego powód. Powinienem oddać do serwisu czy to może jakaś wada ...
Czytaj więcej : UMI C1 Problem z mikrofonem | Wyświetlone : 1388 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

ZTE v967S NAPRAWA

Witam,
czy jest na forum ktoś kto potrafi wymienić pęknięty ekran w zte v967s ?

i drugi problem- mikrofon- po drugiej stronie strasznie słabo mnie słychać.
Czytaj więcej : ZTE v967S NAPRAWA | Wyświetlone : 1512 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Najcieńszy smartfon 4.75mm, Vivo X5 Max z DualSim

Vivo zapowiedział, że 10 grudnia światło dzienne ujrzy ich nowy telefon, super cienki Vivo X5 Max. Znamy też kilka szczegółów na jego temat.

Obrazek

Vivo chce odebrać tytuł najcieńszego smartfona OPPO. Aktualnie Oppo R5 to najcieńszy telefon, mierzy tylko 4.85mm grubości , ale telefon nie posiada jacka 3,5 m i innych funkcji, których oczekuje wielu użytkowników smartfonów.

Vivo znając te niedogodności swój telefon zaprojektował tylko nieznacznie cieńszy, ma 4.75mm ale będzie posiadał standardowy jack oraz ...
Czytaj więcej : Najcieńszy smartfon 4.75mm, Vivo X5 Max z DualSim | Wyświetlone : 2017 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

M-HORSE S80 - 5", MTK6582, 1/8GB, KitKat 4.4 w cenie $89

Trafiłem na ciekawy smartfon M-HORSE S80.

Ciekawa opcja dla kogoś, kto szuka smartfona nie drogiego a wydajnego.
Jego cena wynosi $88.99 na Pandawill: http://www.pandawill.com/mhorse-s80-sma ... 96082.html

Co ciekawe jego specyfikacja wygląda całkiem dobrze, zwłaszcza w tej cenie chyba ciężko znaleźć coś lepszego. Procesor MTK6582 czterordzeniowy, 1GB pamięci RAM, 8GB pamięci ROM, ekran 5", bateria 2000mAh. Co prawda nie obsługuje WCDMA900 i rozdzielczość ekranu to tylko WVGA, no ale w ...
Czytaj więcej : M-HORSE S80 - 5", MTK6582, 1/8GB, KitKat 4.4 w cenie $89 | Wyświetlone : 2145 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Gionee W900 smartfon z klapką

Gionee to marka znana nam choćby ze stworzenia jednego z najcieńszych telefonów Elife S5.1

Obrazek

Tym razem licencję TENAA otrzymał właśnie smartfon z dwoma 4 calowymi ekranami. Co najbardziej zaskakuje to fakt że jest to słuchawka składana.
Obrazek

Z pewnością przyciągnie to fanów klasycznych komórek dając im jednocześnie wszystkie zalety smartfona.
Według informacji umieszczonej na stronie TENAA specyfikacja prezentuje się następująco: cztero-rdzeniowy procesor taktowany na 1.5GHz, 2GB RAM-u, 16GB pamięci wbudowanej +slot na kartę SD, ...
Czytaj więcej : Gionee W900 smartfon z klapką | Wyświetlone : 2179 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

MIUI 6 dostępne dla telefonów Xiaomi Mi3 i Mi4

Telefony Xiaomi nie są pierwszymi które dostają aktualizacje do najnowszych wersji Androida. Firma bardziej się skupia nad własną wersja zmodyfikowanego androida pod nazwą MIUI.

Obrazek

Dzisiaj chińscy posiadacze Xiaomi Mi3 i Xiaomi Mi4 otrzymali aktualizacje OTA przynoszącą najnowszą odsłonę MIUI 6. Wśród bardzo przydatnych funkcji, znalazła się funkcja obsługi ekranu jedną ręką. Funkcja pozwala w łatwy sposób dotrzeć do dowolnego miejsca ekranu nawet jak jesteś leworęczny lub masz małe dłonie.

Aby korzystać z telefonu jedną ...
Czytaj więcej : MIUI 6 dostępne dla telefonów Xiaomi Mi3 i Mi4 | Wyświetlone : 2152 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

jak wgrać rota w ZTE q705u

Witam jak wgrać rota do ZTE q705u ? Pomoże ktoś ?
Czytaj więcej : jak wgrać rota w ZTE q705u | Wyświetlone : 1967 | Odpowiedzi : 10 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Aktualne nr despatch w Warszawie - SINGAPORE POST

Mam propozycje by powstał taki wątek,wiem ze podobne info już jest w temacie "śledzenia przesyłek" ale tam czasem jest taki bałagan że jeżeli chcemy dotrzeć do takiej informacji czasem trzeba przekopywać się przez kilka stron tematu. Proponuję by w wątku pojawiała się TYLKO informacja o numerze kontenera jaki przybył do Warszawy. Fajnie by było gdyby nikt tego nie komentował , nikt o nic tutaj nie pytał i nie powielał nr despatch. Podajemy tylko SR oraz ...
Czytaj więcej : Aktualne nr despatch w Warszawie - SINGAPORE POST | Wyświetlone : 188875 | Odpowiedzi : 1009 | Dział : Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI

JiaYu S3

JiaYu na najbliższe tygodnie zapowiada premierę swojego najnowszego flagowego modelu S3.
Będzie to smartfon wyposażony w najnowszy 64 bitowy wyrób Mediateka mający zapewnić niższe zużycie energii.
Cena szacowana to 280-300 USD.

Co ciekawe, JiaYU otwarcie przyznaje że produkty Mediateka cierpią na poważny mankament-słabą pracę GPS.
W celu zniwelowania tego problemu prowadzone są testy z różnorodnymi antenami wykonanymi w technologii LDS ( Laser Direct Structuring)

Obrazek Obrazek

Jest to technologia pozwalająca na stworzenie anten cieńszych i ...
Czytaj więcej : JiaYu S3 | Wyświetlone : 3185 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Huawei Honor 6 Plus

Do TENAA trafił kolejny smartfon HUAWEI
Jest to model Honor 6 Plus który na tylnym panelu będzie posiadał dwa 8mega-pixelowe aparaty.
Jest to rozwiązanie znane nam z Coolpad Bodum.
Pozostałe parametry są już bardziej zwyczajne: 5,5 calowy wyświetlacz FHD, ośmiordzeniowy procesor Kirin 925 wraz z Mali T628 GPU i 3GB RAM-u. Telefon ten ma również posiadać skaner linii papilarnych.

Premiera zapowiadana jest na 16 grudnia a cena ma oscylować w granicach 500 usd.

Obrazek
Głębia ...
Czytaj więcej : Huawei Honor 6 Plus | Wyświetlone : 3183 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570