Teraz jest 12 sie 2025, o 17:09

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

NEO S6 G9200 - 4G LTE Dual Sim, MTK6735P 64Bit - brat S6?

Obrazek

Lubię czasem sobie poczytać, poprzeglądać różne wynalazki Chińskich producentów, nie koniecznie tych nam znanych z forum, bo oprócz gigantów pokroju xiaomi, meizu, lenovo, oraz ich młodszych braci w postaci nowych marek pokroju elephone, ulefone, czy bluboo, możemy często spotkać urzadzenia mniej znanych marek (jeszcze mniej? :D ) jak i producentów OEM czy replik/klonów/podróbek.

Jeśli wierzyć doniesieniom i temu co można znaleźć w sieci, firma NEO (nawiasem mówiąc, sprawa podejrzana, bo o ile to 'ta ...
Czytaj więcej : NEO S6 G9200 - 4G LTE Dual Sim, MTK6735P 64Bit - brat S6? | Wyświetlone : 1997 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Chorwacja - konto walutowe - płatności za granicą

Witam,
szykuje się z wyjazdem na wczasy do Chorwacji,
jest to mój pierwszy wyjazd więc nie wiem czego się spodziewać jeśli chodzi o płatność kartą.
Mam konto w PKO opłatę mam 2% za przewalutowanie podczas płatności i wiadome + spred.
Dodatkowo mam konto walutowe w USD i EUR w Tmobile.
Jak to wygląda przy płatności tymi kartami za granicą - biorę ok 1000E.
Czy dodatkowo jest jakieś podwójne przewalutowanie?
PLN->EURO->Kuny
PLN->USD->Kuny
czy
EURO->Kuny
USD->Kuny
Może ...
Czytaj więcej : Chorwacja - konto walutowe - płatności za granicą | Wyświetlone : 1503 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HydePark

Zeaplus M7 5.5-calowy konkurent Elephone P7000

Pojawiły się dokładniejsze specyfikację zapowiadanego już jakiś czas temu telefonu Zeaplus M7, 5,5-calowy wyświetlacz LTPS IPS 1080p, pokryty szkłem Gorilla Glass 3. Sercem telefonu ma być procesor MT6752 1.7Ghz wraz z 3GB pamięci RAM, telefon ma posiadać 16 GB pamięci wbudowanej którą będzie można powiększyć do 64 GB na karcie micro SD.

Obrazek

Zeaplus M7 ma mieć aparat 13MP Sony IMX135 z przesłoną f/2.2 z tyłu oraz 5MP aparatem na froncie, telefon ma posiadać baterię ...
Czytaj więcej : Zeaplus M7 5.5-calowy konkurent Elephone P7000 | Wyświetlone : 3306 | Odpowiedzi : 22 | Dział : Nowości

Coolpad Dazen F1, rywal Redmi 2A

Coolpad wprowadza do sprzedaży telefon tańszy od Xiaomi Redmi 2A. Coolpad Dazen F1 dostępny będzie w dwóch wersjach, tańszej wycenionej na równowartość 64 dolarów (237zł) z 1GB RAM-u i droższej za 80 dolarów (296zł) z 2GB RAM-u. Xiaomi w czasie trwającej właśnie promocji oferuje Redmi 2A z 1GB RAM-u za 80 dolarów.

Smartfon Coolpad przewyższa Xiaomi dodatkowym gigabajtem pamięci operacyjnej oraz rocesorem, 64 bitowym Snapdragonem 410 w porównaniu do nieznanego procesora marki Leadcore (32 bity) ...
Czytaj więcej : Coolpad Dazen F1, rywal Redmi 2A | Wyświetlone : 1478 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

iOcean Z1 - wyświetlacz 2K, MT6795 i 20mpx

Obrazek
Jakiś czas temu informowaliśmy o całkiem ciekawym phablecie iOcean X9, a teraz ponownie producent chce zwrócić na siebie uwagę, prezentując kolejny model, o jeszcze bardziej wyśrubowanej specyfikacji.

Na pokładzie Z1 znajdziemy 5.5 calowy wyświetlacz, który z uporem maniaka, wkłada obecnie większość producentów do swoich flagowych (i nie tylko) produktów, ale nie mamy tu do czynienia ze standardową rozdzielczością 1920 x 1080, ponieważ producent pokusił się o wstawienie panelu 2K 2560 x 1440. Wyświetlacz jak ...
Czytaj więcej : iOcean Z1 - wyświetlacz 2K, MT6795 i 20mpx | Wyświetlone : 1508 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Czy taki dock router ma sens?

Siema, nie wiem czy Hyde Park to dobry dział, ale nie bardzo wiedziałem gdzie to przypasować. Otóż wziąłem Internet w Play z modemem Huawei E3372 i trochę drażni mnie użytkowanie cały czas virtual router plus na lapku i chciałbym jednak bez niego mieć neta w całym domu. Ceny routerów LTE troszkę mnie zaskoczyły (myślałem, że wydam 2 stówy i luzik :-D), ale wpadłem na coś takiego:

...
Czytaj więcej : Czy taki dock router ma sens? | Wyświetlone : 3315 | Odpowiedzi : 20 | Dział : HydePark

Ulefone be Touch 2 3GB RAM, FHD, 13MP Sony za 180S

Dopiero co zadebiutował Ulefone be Touch , a firma już zapowiedziała drugą wersje tego telefonu w rewelacyjnej cenie 179.99$
Obrazek

Męczy cię ciągłe przyciskanie guzika zasilania, a następnie odblokowanie ekranu, wpisywanie hasła lub rysowanie wzorów, a nie chcesz wydawać tyle co za iPhone 6 to powinieneś zwrócić uwagę na Ulefone Be Touch 2, telefon z czytnikiem linii papilarnych w przycisku Home.
Skaner linii papilarnych jest zintegrowany z okrągłym przyciskiem Home na przednim panelu Ulefone be ...
Czytaj więcej : Ulefone be Touch 2 3GB RAM, FHD, 13MP Sony za 180S | Wyświetlone : 2544 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Moonar 7" PB0167A1/MTK8312. Android 4.4.2

Witam

Choć nie jest to chiński telefon, ale chiński tablet z aliexpress, to mam nadzieje, ze to dobry dział w którym umieszczam mój wątek i ze ktoś mi pomoże:)
Chciałem się spytać czy jest możliwość downgrade'u z androida, którego posiada mój tablet na androida 2.3.6.
Podaje info o nim:
http://www.aliexpress.com/item/7-inch-1024-600-Moonar-Dual-Core-3G-Phone-Tablet-PC-MTK8312-Android-4-2-1GB/32233469890.html
Wersja pasma podstawowego: MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V35, 2014/10/30 20:12
Wersja jądra: 3.4.67; vv@ser#1.
Numer kompilacji: ALPS.KK1.MP1.V2.11
Wersja kompilacji niestandardowej: K16V12_EN_KD_04_3G_1_8_SWVGA_moonar_V0.1
Czytaj więcej : Moonar 7" PB0167A1/MTK8312. Android 4.4.2 | Wyświetlone : 1802 | Odpowiedzi : 0 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Lenovo K3 Note z GearBest

Witam, chciałbym zamówić swój pierwszy smartfon z chin, znalazłem bardzo fajną ofertę na gearbest na lenovo k3 note. Czym gearbest wysyła paczki? Kurierem czy pocztą? Jeżeli kurierem to pewnie sobie odpuszczę bo podobno zawsze celnicy łapią. Czy lepiej dołożyć 10$ i kupić na aliexpress z wysyłką pocztą?
Czytaj więcej : Lenovo K3 Note z GearBest | Wyświetlone : 1544 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

5000 mAh w nowym Gionee Marathon M4!

Obrazek

5000 mAh - tyle ma wynosić pojemność akumulatora w najnowszym produkcie Gionee, co ma umożliwić przeprowadzenie okło 65 godzin rozmów, a w trybie czuwania utrzymać urządzenie aktywne przez prawie 19 dni. Jeśli chodzi więc o baterię, to zapowiada się naprawdę obiecująco :mrgreen: Reszta specfikacji może nie zachwyca, ale z całą pewnością ogromny akumulator nadrabia całość :)

Obrazek

Mamy tu do czynienia z konstrukcją wykonanej z metalu, ...
Czytaj więcej : 5000 mAh w nowym Gionee Marathon M4! | Wyświetlone : 1474 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164963 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39580