Teraz jest 7 sie 2025, o 22:41

Nowości Nowości dla Nowości

Mapa strony Nowości » Dział : Nowości

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Meizu m2 Note z metalowa obudowa zadebiutuje 21 października

Meizu na 21 Października zaplanowano event, na którym zostanie zaprezentowany Meizu m2 Note z metalową obudową unibody, telefon będzie smuklejszy od swojego poprzednika i mierzył będzie jedynie 8.2 milimetra grubości.

Obrazek
Obrazek

Producent Meizu m2 Notepostawił na popularny ostatnio procesor tajwańskiego MediaTeka helio X10 (MT6795). Chip wyposażony jest w osiem 64-bitowych rdzeni o taktowaniu 2.0 GHz. Procesor wspierany będzie przez 2GB pamięci RAM i 16 GB pamięci ROM , z możliwością rozbudowy poprzez gniazdo kart ...
Czytaj więcej : Meizu m2 Note z metalowa obudowa zadebiutuje 21 października | Wyświetlone : 3858 | Odpowiedzi : 16

Nadchodzi kolejny telefon Meizu

Do sieci trafiły przecieki na temat kolejnego telefonu Meizu, czy to następca M2 Note?
Obrazek

To już 8 telefon w ciągu ostatnich 12 miesięcy, który ma zamiar wydać MEIZU. Można by się cieszyć, ale w przypadku Meizu jest trochę inaczej, firma nie specjalnie dba o wsparcie dla starszych modeli, co wytyka jej wielu użytkowników także w Polski.
Specyfikacja nowego smartfona Meizu prezentuje się następująco:tajwański procesor MediaTek MT6753 wspierany przez 2 GB pamięci RAM, 32 GB ...
Czytaj więcej : Nadchodzi kolejny telefon Meizu | Wyświetlone : 1440 | Odpowiedzi : 8

OUKITEL K6000 z baterią 6000mAh

OUKITEL zapowiedział swój nowy telefon K6000 który ma posiadać ogromną baterię 6000mAh.

Obrazek

Według OUKITEL będzie mógł pracować do 10 dni oszczędnej pracy, 40 dni w trybie standby i około 46 godziny odtwarzania ciągłego muzyki ( całkiem niezłe wyniki o ile nie są przesadzone). Oczywiście można było się domyśleć że razem z świetną baterią dostaniemy technologię szybkiego ładowania, telefon będzie miał możliwość ładowania innych urządzeń, niestety nie ma jeszcze pełnej specyfikacji urządzenia ale można się ...
Czytaj więcej : OUKITEL K6000 z baterią 6000mAh | Wyświetlone : 2071 | Odpowiedzi : 5

XWatch ładny Smartwatch od Bluboo

Bluboo postanowiło dołączyć do grona marek które posiadaj w ofercie swojego własnego Smartwatch'a i trzeba im przyznać, że może to być jeden z ładniejszych sportowych Smartwatch'y.

Obrazek

XWatch będzie kontynuacją serii urządzeń "X" (Xfire, X550), po samych zdjęciach można wnioskować że będzie on w kilku wersjach kolorystycznych, narazie niewiele wiadomo o jego specyfikacji ale wiadomo, że będzie posiadał czujnik tętna, wbudowany GPS, wysokościomierz oraz barometr co czyni go idealnym do zastosowań sportowych, a skórzany pasek ...
Czytaj więcej : XWatch ładny Smartwatch od Bluboo | Wyświetlone : 1465 | Odpowiedzi : 3

Ulefone Be Pro z androidem 5.1

Na początku tego roku testowałem telefon Ulefone Be Pro, obecnie telefon powraca z nowym chipsetem i Androidem 5.1.
Obrazek

Wśród chińskich producentów telefonów popularne jest podbijanie niektórych elementów specyfikacji, jak nowy procesor, czy większa pamięć przy zachowaniu pozostałej części wyposażenia i konstrukcji. Z podobną sytuacją mamy do czynienia w nowym Ulefone Be Pro 2.

Oryginalny UlefoneBe Pro posiadał 5,5 calowy wyświetlaczem HD, 2 GB pamięci RAM, Androida 4.4 KitKat i chipset MT6732. Nowa wersja będzie ...
Czytaj więcej : Ulefone Be Pro z androidem 5.1 | Wyświetlone : 1507 | Odpowiedzi : 2

Xiaomi MI3 Mi4 z Androidem 6 ?

Kilka dni temu, przy okazji premiery najnowszego Nexusa, Google wydał swójego najnowszego Androida w wersji 6.0. Deweloperzy rozpoczęli już pracę nad aktualizacjami dla istniejących urządzeń. Tym razem chcą wprowadzić Androida 6.0 Marshmallow do urządzeń Xiaomi jak najszybciej.

Obrazek

Jeden z chińskich deweloperów umieścił na Weibo post z Androidem 6.0 na Xiaomi MI3.

Oczywiście do wydania aktualizacji może upłynąć kilka tygodni, ale mimo wszystko będzie to zaskakujące wydarzenie.
Deweloper twierdzi że ma wciąż do poprawiania wiele ...
Czytaj więcej : Xiaomi MI3 Mi4 z Androidem 6 ? | Wyświetlone : 1592 | Odpowiedzi : 1

Xiaomi Mi 4C, Wideo z produkcji i testów.

Kilka tygodni temu zaprezentowano światu Xiaomi Mi 4C. Telefon ma dobrą specyfikację i kosztuje około 230$ . Urządzenie jest w tej chwili jednym z najbardziej poszukiwanych telefonów na rynku, ale sprzedawany jedynie w Chinach.

Obrazek

Chiński producent chce uchodzić za producenta solidnych i trwałych telefonów. Firma niedawno opublikowała wideo prezentujące proces produkcji Xiaomi Mi 4C w fabryce Foxconn. W tej samej fabryce powstają urządzenia dla Apple, Asus, Sony i wielu innych dużych firm.
Poniżej można ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mi 4C, Wideo z produkcji i testów. | Wyświetlone : 1409 | Odpowiedzi : 0

Meizu MX6 pierwszym telefonem z Helio X20

Pojawiły się doniesienia na temat Meizu MX6,jakoby miał być pierwszym na świecie telefonem z procesorem Helio X20
Obrazek

Wiadomości z chińskich mediów sugerują, że Meizu ma nadzieję być pierwszym na świecie producentem telefonów, który wyda smartfon z chipsetem Helio X20. X20 to pierwszy 10 rdzeniowy procesor MediaTek, który będzie zapewne rozchwytywany przez chińskich producentów telefonów.

Obecnie Meizu sprzedaje Meizu MX5 z Mediatekiem Helio X10, na premierę czeka Meizu Pro 5 z procesorem Samsung Exynos. Ich ...
Czytaj więcej : Meizu MX6 pierwszym telefonem z Helio X20 | Wyświetlone : 6939 | Odpowiedzi : 9

ZUK Z1 oficjalnie w sprzedaży w Europie.

ZUK to nowa marka telefonów stworzona przez chińskiego giganta Lenovo która ma specjalizować się w telefonach z górnej półki.
Obrazek

ZUK ogłosił "światowy debiut" Wydając ZUK Z1 który trafił już do sprzedaży we Francji i Hiszpanii.
Na razie dostępny jest tylko w dwóch krajach w Europie, ale niewykluczone że wkrótce będzie dostępny też w innych krajach poza Chinami.
Obrazek

ZUK Z1 jest obecnie jedynym Chińskim telefonem, który ma oficjalne wsparcia CyanogenOS ,telefon napędzany jest przez ...
Czytaj więcej : ZUK Z1 oficjalnie w sprzedaży w Europie. | Wyświetlone : 4908 | Odpowiedzi : 29

TV Box od LeTV

LeTV wydaje się, że chce dominować obecnością w naszych domach w postaci coraz to nowych urządzaniach, niedawno usłyszeć można było o nowym smart TV od LeTV ( który pojawić ma się na rynku w Indiach) oraz o sklepie LeMall który otworzył swoją sprzedaż globalną, a teraz wygląda na to, że dostaniemy całkiem fajny TV Box w dobrej cenie.

Obrazek

Box ma wspierać odtwarzanie w 4K (dekodowanie H. 265), sercem urządzenia będzie cztero-rdzeniowy procesor Amlogic Cortex ...
Czytaj więcej : TV Box od LeTV | Wyświetlone : 3003 | Odpowiedzi : 14

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164959 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39579