przez xsysiu » 27 gru 2018, o 22:20
Baardzo pomocny jest translator google. Pobierasz słownik chiński, i tłumaczysz za pomocą kamery. Tylko tak jestem w stanie cokolwiek rozkminić. Nie mogę tylko znaleźć powiadomień o połączeniach i powiadomieniach. Nie ma tych opcji w apce. Przejrzałem już chyba wszystkie opcje.
Edit. Znalazłem opcje powiadomień, zegarek wibruje i wyświetla połączenia. W zakładce ze sparowanym urządzeniem rozwijamy ósme od dołu menu. Zaznaczamy sms-y, połączenia i lub komunikator QQ . FB i innych nie ma. Wyświetla niestety tylko nr telefonu w przypadku połączenia. Sms-a identyfikuje z książki adresowej i wyświetla wiadomość nawet z polskimi ogonkami. Po restarcie telefonu smatrwatch nie synchronizuje się automatycznie. Trzeba ręcznie sparować go w aplikacji :/ Nic tylko czekać a anglojęzyczną aplikację. Trochę tego zegarka poszło do europy, może jakiś developer zlituje się nad nami ;)
Największym ograniczeniem jest to, że codoon opiera się na innym systemie niż większość popularnych smartwatchy. To niestety daje małe szanse,że ktoś się nim zainteresuje, chyba że codoon wyda j. angielski w sumie to nowy produkt a anglojęzycznych mieszkańców Chin też jest niemało.
Jeżeli znajdzie ktoś ciekawszą alternatywę oprogramowania z chęcią potestuję.