Własnie jestem totalnie pogubiony. Było tak:
1. Stary telefon obsługiwał te archaiczną (dużą) kartę SIM więc został wyrobiony duplikat microSIM. W międzyczasie zrobiłem kopię kontaktów w starym telefonie (jeszcze nic nie przenosiłem).
2. Odpaliłem nowy telefon, powiązałem z istniejącym kontem google i voila, kontakty są. Domysliłem się, że może synchronizacja z google na starym telefonie to załatwiła bo żadnych kontaktów nie przerzucałem.
3. Na A2 Lite pojawił się Android 8 z możliwością aktualizacji do 9. Zrobiłem to
4. Pojawił się opisywany problem. Wygladało to tak, że faktycznie pod ikoną słuchawki miałem całą listę kontaktów a pod ikonką "kontakty" zero. Pobrałe je. Nic to nie dało. Tutaj tez nie ma możliwości edycji. Tak jakby je widział (można dzwonić i esemesować) ale można było tylko usuwac i tworzyć nowe.
Nie isttaowałem żadnych launcherów, innych apek do sms czy dzwonienia.
Poguglowałem jeszcze trochę i znalazłem kilka wątków w których jest zblizony problem i byc może związane jest to z tym, że gugiel powiazał te kontakty z jakąs inna apką (np fb, messengerem itp.) ale nie wiem jak to sprawdzić.
Tu jest też podobny wątek:
https://forums.androidcentral.com/ask-q ... tacts.htmlPrzyznam, że trochę się obawiam usuwać kontaktów bo jeszcze się okaże że w ogóle ich nie zaimportuję z pliku...