Meizu M2

Dyskusje o telefonach Meizu, opinie.

Re: Meizu M2

Postprzez rolin » 10 gru 2015, o 23:09

piratez napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mala podpowiedz:
jesli zablokujemy pogode: brak budzika przy zablokowanym telefonie
jesli zablokujemy przedostatni program (krzaki chinskie i ikona wiadomosci): nie dziala aplikacja do sms

Dlatego nowym użytkownikom polecam zamrozić tylko aplikacje z nowej listy (NOWA LISTA). Więcej można zamrozić albo instalując zamienniki, albo godząc się z dezaktywacją niektórych opcji w telefonie.
rolin

Pochwały: 6
Telefon:: Lenovo A820

Postprzez baku1991 » 11 gru 2015, o 00:24

piratez napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mala podpowiedz:
jesli zablokujemy pogode: brak budzika przy zablokowanym telefonie
jesli zablokujemy przedostatni program (krzaki chinskie i ikona wiadomosci): nie dziala aplikacja do sms

Dzięki! Przewijało się to przez temat, a mimo wszystko zapomniałem i się głowiłem co z budzikiem i sms nie tak.
baku1991
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI

Postprzez WhiteMamba » 11 gru 2015, o 16:14

Co wy macie z tym zamrażaniem, to jakaś nowa moda? :) Niczego nie ruszałem i 0 problemów do dziś.
WhiteMamba
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez clorox » 11 gru 2015, o 19:03

A ja wolę zamrozić chińskie aplikacje oraz te, z których i tak nigdy nie będę korzystać, bo mam swoje sprawdzone zamienniki i jak po miesiącu nic się nie wysypie to wywalić je całkowicie. Szkoda miejsca na SD.

PS: Dziś pod szkło, 1,5cm od dołu ekranu teleportowało mi się mikrowłókno długości 7mm :shock: Chyba dziwnym trafem szkło się odchyliło (noszę telefon w kieszeni kurtki). Na szczęście po delikatnym uniesieniu szkła intruza udało się usunąć bez śladu.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez rolin » 11 gru 2015, o 23:09

Mi się od uchwytu samochodowego podniosło lekko przy głośniku i przy guziku. Na szczęście póki bąbel trzyma się czarnej ramki, nic nie muszę robić ;p
rolin

Postprzez Latrec » 12 gru 2015, o 13:51

Czy w waszych m2-kach wyrabia sie przycisk power off-on? ze jak sie przygladne to widac z jednej strony bardziej wciśnięty
Latrec

Telefon:: Blackberry z10

Postprzez Mar » 12 gru 2015, o 14:17

Czy podpowie mi ktoś jak wyłaczyć roota w m2?
Mar

Telefon:: LG

Postprzez fake4r » 12 gru 2015, o 14:20

Mało kto chce to robić, ale prawdopodobnie analogicznie to włączania czyli na koncie flyme.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez rolin » 12 gru 2015, o 18:56

Gdzie jest opcja kończenia rozmowy przyciskiem zasilania? Miałem to ustawione i teraz po reinstalce nie mogę znaleźć :D

Mar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wyłączyć roota można tylko przez wgranie romu od nowa. Może też zadziałać powrót do ustawień fabrycznych, ale tego już pewny nie jestem.
rolin

Postprzez danielek5674773 » 13 gru 2015, o 01:36

Witam, w tym temacie pewnie już padało takie pytanie ale wyszukiwarka działa słabo a ciężko to wszystko przeglądnąć ;)

Mam parę pytań odnośnie tego telefonu a więc :
1. Ile maksymalnie udało się komuś uzyskać godzin pracy wyświetlacza na jednym ładowaniu ? (wiem ,że zależy od wielu czynników no ale tak orientacyjnie chce zobaczyć :) ). W moim samsungu s4 ciężko wbić dwie godziny wysyłając tylko sms-y.
2. W recenzjach mówią, że głośnik jest słaby, ma ktoś może porównanie do innych telefonów ? Boje się, że będzie cichy i nie usłyszę np, jak ktoś dzwoni będąc w drugim pokoju.
3. Jak z jakością rozmów ? rozmówcy na nic się nie skarżą i u nas też dobrze słychać ?
4. Płynność systemu, wiem, że zależy od ilości aplikacji szczególnie jakiś fb czy messengerów chodzących w tle ale może jest jakiś użytkownik który takowych nie używa i mógłby się wypowiedzieć jak to wygląda w takim przypadku.
5. Jak jest z ogólną jakością po pewnym czasie użytkowania, nie wygląda jak złom ? :)
6. Jakość dźwięku na słuchawkach, ma ktoś w miarę porządne słuchawki i lubi dobry basik i ma porównanie do innych telefonów ? Ja osobiście tak :) używam powerAMP-a , miałem wiele telefonów i było dobrze z tym, że wszystkie były normalnych producentów sony, lg, samsung itp.
Brata dziewczyna ma MyPhone Lunę i w nim już na przykład dźwięk jest sporo gorszy, a tam też siedzi jaki MediaTek, nie wiem czy to zależy od procesora ale jak tak to chyba odpuszczę sobie ten telefon :)

No troche się rozpisałem :) mam nadzieję, że post nie zostanie usunięty :) Z góry dziękuję za odpowiedzi.
danielek5674773

Telefon:: samsung s4
ROM: I9515

Postprzez sebuli » 13 gru 2015, o 11:30

1. U mnie to było koło 5 godzin, nie używam messengerow snapa itd.
2. Głośnik hmm, jest średni, ale myślę że nie będzie problemu by go usłyszeć nawet z drugiego pokoju, chyba ze sobie włączysz odkurzacz.
3. Jakość rozmów jest normalna jak u innych producentów telefonów. HD Voice nie jestem pewny czy ma, ale mnie każdy słyszy wyraźnie i ja rozmówcę też.
4. Płynność systemu, powiem Ci że nigdy mi sie nie zaciął, nie używam tych aplikacji co wymieniłeś, bo telefon u mnie służy do sms, ewentualnego dzwonienia no i internetu. Ogólnie nie ścina. Nawet na najwyższych detalach w GTA SA można grać ^^
5. Dbam o telefony, więc od razu po zakupie telefonu zamówiłem silikonowe plecki oraz nakleiłem szkło hartowane, po tych paru miesiącach użytkowania telefon wygląda jak nowy.
6. Jakość dźwięku, sam byłem tego ciekawy. Np Lumia 920 gra lepiej od Meizu M2, to zresztą pisałem w mojej recenzji w dziale Recenzje. Możesz przeczytać ją, a raczej nawet musisz. Dźwięk na słuchawkach takiej lepszej jakości np na Koss Porta Pro oceniam na 7/10 w porównaniu do dźwięku na tych sluchawkach na karcie dźwiękowej w komputerze Xonar DX. Nie jest źle, wiele osób by nie narzekało na dźwięk, Koss Porta Pro mają sporo basu i nawet na Meizu utwory basowe mi sie podobały, jednak słucham naprawdę mało muzyki i wole się więcej nie wypowiadać.
sebuli
AKTYWNY

Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2

Postprzez matimon123 » 13 gru 2015, o 13:40

mam problem aplikacja baterry doctor się wyłączą po jakimś czasie chodzi mi o tą ikonkę na górze po lewej stronie,to samo w ustawieniach->ustawienia dostępu->baterry doctor super optimize się wyłącza po jakimś czasie
root -> on
matimon123

Telefon:: samsung

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje o telefonach Meizu