Dyskusje o telefonach Meizu, opinie.
28 lis 2015, o 00:06
Wygląda na to, że przez prostą edycję jednego pliku jest możliwość wgrania dowolnej wersji oprogramowania.

Teraz tylko czekam na oficjalny rom międzynarodowy od Meizu.
28 lis 2015, o 00:53
Tu masz podobnie, ale po angielsku:
https://meizufans.eu/forum/topic/2599/g ... land-meizuOsobiście nie próbowałem, ale mnie korci spróbować :D.
28 lis 2015, o 12:10
No wlasnie metod zmian jest opisanych kilka. Ta ze zmiana pliku wydaje się najprostsza i w miarę dobrze przetłumaczona przez googla. No niby ten rom na indie jest taki sam jak International więc mozna go pociągnąć. Dobrze by było jakby ktoś już kupił model z polskiej dystrybucji żeby porównać.
Namek na meizu fans, z tego co widzę, jest tylko podana procedura zmiany oprogramowania na I, a nie zmiany identyfikatora urządzenia co pozwoli permanentnie zmienić telefon na wersję międzynarodową.
28 lis 2015, o 22:35
Mam problem z dzwiekiem. Jest bardzo bardzo cichy dzwonek prawie go nie slychac. Sprawdzalem na youtube i tez nie ma dzwieku. Przed tym problemem wyciszylem telefon przed zajeciami i z powrotem juz nie dalem rady przywrocic glosnosci dzwonka i innych.
Macie pomysl jak to naprawić?
Ostatnio edytowano 28 lis 2015, o 23:06 przez
Perun, łącznie edytowano 1 raz
28 lis 2015, o 23:05
Spròbuj tym, 'slider widget'.
Wysłane z mojego m1 note przy użyciu Tapatalka
28 lis 2015, o 23:31
Nic nie pomogło.
28 lis 2015, o 23:42
Ja używam A-volume ze sklepu Play. Zainstaluj i zobacz czy masz suwaki na maksa. Jeżeli tak, i dalej. będzie cicho to albo cos padło w co wątpię, albo cos z softem nie tak i trzeba rom zainstalować ponownie.
29 lis 2015, o 10:31
Widget nic nie dal. Wgrałem na nowo softa (update firmware) i dalej to samo. Ogólnie to coś tam słychać tak bardzo cicho ale telefon muszę wkładać głośnikiem do ucha..
29 lis 2015, o 11:52
Wejdz w tryb inzyniera i sprawdz ustawienia audio w zakladce hardware. Aby wejsc w tryb wpisz *#*#3646633#*#* i zatwierdz sluchawka.
29 lis 2015, o 12:59
Wszedlem w te ustawienia mam level 0 niemal wszedzie. Ustawiam lvl 6 wychodze i nic. To samo. Pozniej wracam do ustawien audio i dalej mam level 0.