Dyskusje o telefonach Meizu, opinie.
Odpowiedz

Re: Meizu M2

20 lis 2015, o 20:55

Szkiełka to trochę loteria, zależy jak się trafi. Te firmowe powinny być zawsze pewniejsze od no name ów.
Szkło na aparacie nie powinno wpływać na jego działanie, tylko nie wiem dokładnie o co pytasz bo najpierw mowa jest że nie pasuje do czujnika podczerwieni a potem się pytasz czy to nie będzie miało wpływu na aparat?

20 lis 2015, o 21:11

robin743 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może chodzi Ci o to, że czujnik podczerwieni ma coś wspólnego z aparatem przednim i autofocusem? Ale nie ma, a ogólnie szkło nie powinno wpłynąć, jest zbyt cienkie.

Ja też chce kupić szkło hartowane, na allegro są dwie wersje, jedna chyba 0.3x mm i 0.2x mm i nie wiem którą wybrać i która jest pewną folią.

To LINK czy to LINK

A i czy ktoś wie jak to szkło się przykleja? na klej normalnie? czy tak jak większość folii jakoś przylega? czy jak się nie uda za 1 razem przykleić to da się odkleić?

20 lis 2015, o 21:26

sebuli napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może chodzi Ci o to, że czujnik podczerwieni ma coś wspólnego z aparatem przednim i autofocusem? Ale nie ma, a ogólnie szkło nie powinno wpłynąć, jest zbyt cienkie.

Ja też chce kupić szkło hartowane, na allegro są dwie wersje, jedna chyba 0.3x mm i 0.2x mm i nie wiem którą wybrać i która jest pewną folią.

To LINK czy to LINK

A i czy ktoś wie jak to szkło się przykleja? na klej normalnie? czy tak jak większość folii jakoś przylega? czy jak się nie uda za 1 razem przykleić to da się odkleić?

Moje ma grubość 0,33 mm i kupowałem tu LINK. Szkło przykleja się bez kleju. Tutaj krótki filmik jak zakładać szkło LINK. Już chciałem reklamować u sprzedawcy ale skoro to nie będzie problem to w weekend przykleję.

20 lis 2015, o 21:42

Dzięki, chyba skusze się na tańsze szkło od mobile-acc za 26 zł przesyłką. Grubość szkła ta sama. A powiedz mi czy od Megary dostałeś też więcej tych "naklejek" żeby łatwiej szkło przykleić do ekranu? Bo na filmiku koleś tego używa, ale pytanie czy w zestawie dają ze 3 sztuki tych naklejek.

20 lis 2015, o 21:47

Napisz do zenon12345 bo on kupował z allegro jakieś szkiełko do m2 i nie pasowało. Tylko nie mam już tego linka.

20 lis 2015, o 22:06

sebuli napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W komplecie są cztery naklejki wielkości 1 cm x 5 cm. Można przyklejać szkło bez naklejek pozbywając się kurzu przy pomocy sprężonego powietrza. Oprócz naklejek dołączona jest chusteczka nasączona alkoholem oraz ściereczka z irchy. Kiedy kupowałem szkło, jakieś dwa tygodnie temu, tych które podałeś w linkach nie było jeszcze w sprzedaży. Dziś pewnie bym wziął tańsze.

20 lis 2015, o 23:32

Ok, dzięki, kupiłem to za 26 zł, o grubości 0.33mm, od innego sprzedawcy. Myślę, że też będzie okej.

21 lis 2015, o 13:46

Może mi ktoś powiedzieć, jakie oprogramowanie mają telefony z polskiej dystrybucji, skoro mówicie, że oryginalnie mają język polski?
Domyślam się, że nie 4.5.3.2A?
Pewnie coś z I na końcu - np. 4.5.4I?

Próbował ktoś do chińczyka, który fabrycznie mają oprogramowanie A, instalować oprogramowanie I? Mam na myśli przejście tej instrukcji - https://meizufans.eu/forum/topic/2599/g ... land-meizu

Dzięki

21 lis 2015, o 14:22

amitolotto napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zamroziłeś centrum zabezpieczeń?
Ostatnio edytowano 21 lis 2015, o 14:25 przez rolin, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2015, o 17:33

Pytanko małe :)

Chcę uzupełnić na stronie informacje o Androidze w poszczególnych wydaniach Flyme OS.

Moglibyście mi napisać jaką wersję systemu macie oraz wersję Androida na jakiej jest system oparty ?
Odpowiedz