Meizu M2

Dyskusje o telefonach Meizu, opinie.

Re: Meizu M2

Postprzez rooland » 30 wrz 2015, o 19:50

Też chcę takie szło kupić ale boję się że właśnie czujnik zbliżeniowy będzie zasłonięty...
rooland

Telefon:: Pentagram

Postprzez rolin » 30 wrz 2015, o 20:02

Mam naklejone jakieś szkło, które dostałem od majfrenda za dopłatą 3$ czy coś takiego i leży ono ładnie nic nie zasłaniając. Wokół guziczka czuć delikatną krawędź, ale nie przeszkadza to w niczym. Nie bać się szkieł!
rolin

Pochwały: 6
Telefon:: Lenovo A820

Postprzez tabciogaraj » 30 wrz 2015, o 20:08

witam. Zaktualizowaem system do wersji ktora udostepnil f4ker. Google play przestal dzialac wiec usunalem. Pobieram z AppCenter i nie chodzi... co teraz?
Obrazek
tabciogaraj
AKTYWNY

Pochwały: 3
Telefon:: Redmi S1
ROM: MIUI V5

Postprzez fake4r » 30 wrz 2015, o 20:10

Z appcenter trzeba było pobrać google installer. Jaką wcześniej miałeś wersję? Robiłeś clear data przy wgrywaniu? Ja już nie mam M2 więc tu pewnie ktoś inny Ci pomoże.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez Flyagaric » 30 wrz 2015, o 20:22

rolin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie to samo - leży idealnie i niczego nie zasłania. Kupiłem z fonem Nillkina, za chyba 8$ - nie grymasiłem, bo potrzebowałem dołożyć, żeby się załapać na promocję w Ali.

tabciogaraj napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może to, co wcześniej pisałem: po instalacji pierwsze uruchomieni zabrało mi sporo czasu - ekran zostawał pusty chyba przez minutę. Potem zaskoczyło i śmiga do dziś.
Ostatnio edytowano 30 wrz 2015, o 20:24 przez Flyagaric, łącznie edytowano 1 raz
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez rolin » 30 wrz 2015, o 20:29

STANDARDOWA PROCEDURA PO DOSTANIU PRZESYŁKI Z TELEFONEM (jeśli chcesz mieć angielski, ale oryginalny i bezproblemowy firmare):

1.Pobieramy aktualnie najnowszy firmware stąd (po angielsku):
http://www.flyme.cn/firmwarelist-19.html
2. Kopiujemy go do głównego folderu pamięci wewnętrznej telefonu.
3. Wyłączamy telefon i włączając go trzymamy VOL UP + POWER
4. W recovery wybieramy "UPDATE FIRMWARE" i jeśli jest to pierwszy raz polecane jest również zaznaczenie opcji "CLEAR DATA"
5. Telefon może po tej czynności uruchamiać się nawet kilkanaście minut, więc czekamy cierpliwie.
6. Otwieramy aplikację App Center, szukamy Google Installer (ikona z 4-ma kolorowymi kwadracikami) i instalujemy ją (wolne pobieranie).
7. Uruchamiamy aplikację Google Installer i naciskami przycisk Install.
8. Cieszymy się działającym Sklepem Play.
9. Tworzymy konto Flyme tu:
https://member.meizu.com/intl/register.jsp
10. Logujemy się w telefonie na to konto i SYSTEM PRIVILAGES ustawiamy na OPEN - telefon się zrestartuje.
11. Instalujemy SuperSU stąd:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ersu&hl=pl
12. Instalujemy MoreLocale2 stąd:
https://play.google.com/store/apps/deta ... cale&hl=pl
13. Wchodzimy w MoreLocale2, nadajemy aplikacji uprawnienia SuperSU i klikamy "Polski" - od teraz domyślnym językiem aplikacji będzie Polski.

Chyba wszystko.

Pochwały przyznane za posta: 3
rolin

Postprzez fake4r » 30 wrz 2015, o 20:32

Dobre, pozwolę sobie stworzyć z twojego tutka osobny wątek tutorial na temat instalacji.

meizu-m2-wgrywanie-oficjalnego-romu-t21970.html
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez Mateoni » 30 wrz 2015, o 21:46

Może mi ktoś powiedzieć jak usunac rózne ikonki z menu ?
Mateoni

Telefon:: alcatel

Postprzez rooland » 30 wrz 2015, o 22:09

Super tutek!

Wiem że już było podane które aplikację można zamrozić ale czy można je również odinstalować? Ewentualnie ktoś może już tak spróbował?
rooland

Telefon:: Pentagram

Postprzez rolin » 30 wrz 2015, o 22:14

rooland napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak można zamrozić i nic się nie dzieję, to można i usunąć tylko w razie czego będziesz musiał wgrywać firmware od nowa, a wszystko co tu piszemy to dane oparte na kilku dniach użytkowania.
rolin

Postprzez Flyagaric » 30 wrz 2015, o 22:24

rooland napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Można i o tym też już było pisane. Mając System Priviliges instalujesz ze sklepu Play dowolny Root Uninstaller i wywalasz appki. Chyba tylko jedna osoba jak dotąd wywaliła za dużo :-)
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez igijak » 30 wrz 2015, o 22:36

Kilka pytań:
1) Czy jak "potrząsacie" telefonem w pionie, to czujecie, jakby w środku coś latało? :D Bo ja mam takie wrażenie.

2) Mam bardzo dziwny problem: Wyszedłem biegać, nastawiłem Endomondo i Rocket Playera. Po jakimś czasie obie aplikacje się wyłączyły. Rocketa już potem nie włączałem, ale endo próbowałem, ale za chwilę gdy telefon odblokowywałem aplikacja wracała do stanu podstawowego (brak treningu, można go odpalić od nowa). Ma ktoś jakieś rady na to co się dzieje?

Edit: spróbowałem teraz po prsotu odpalić rocketa. Gra sobie ładnie, ale po kilku minutach się po prostu wyłącza.

Dodatkowo nie przychodzą mi powiadomienia na przykład ze Snapchata, chociaż w ustawieniach mam u niego powiadomiemnia włączone.

OS 4.5.3.2A
igijak

Telefon:: Samsung

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje o telefonach Meizu