Meizu M2

Dyskusje o telefonach Meizu, opinie.

Re: Meizu M2

Postprzez tombeast » 3 sty 2016, o 23:07

tombeast napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No więc tak mialem rom chinczyka ale wgralem teraz nowy rom ze strony meizu 4.5.4I i nie dzialaja mi teraz aktywne tapety i widzety
ma ktos podobny problem i wie jak go rozwiazac ponowne wgranie romu nie pomoglo
tombeast

Telefon:: Sony Xperia Z
ROM: 5.1

Postprzez anemusek » 3 sty 2016, o 23:14

tombeast napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No więc tak mialem rom chinczyka ale wgralem teraz nowy rom ze strony meizu 4.5.4I i nie dzialaja mi teraz aktywne tapety i widzety

Aktywne tapety też mi nie działają ale o ile pamiętam na 4.5.3O też nie działały. Z widżetami nie mam problemu ale mam tylko trzy: szukajka, notatki i zegar
ale SMS też działa.

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
anemusek

Pochwały: 1
Telefon:: Meizu M2 (mini)

Postprzez anemusek » 3 sty 2016, o 23:16

Aktywne tapety też mi nie działają ale o ile pamiętam na 4.5.3O też nie działały.
Nie zastanawiałem się jak to rozwiązać bo to tylko zaśmiecacz pamięci i pożeracz baterii. Z widżetami nie mam problemu ale mam tylko trzy: szukajka, notatki i zegar ale SMS też działa.

anemusek

Postprzez tombeast » 3 sty 2016, o 23:33

dzieki anemusek za odpowiedź moja żona używa ten telefon i wczesniej na chinskim romie spolszczonym dzialala jej apka pogoda xl (zamiast tapety na ekranie wyswietlana byla niby aktualna pogoda) ale chcialem być dobry i wgrac jej roma international i teraz jej to nie dziala i mamy problem :)
bo jak się okazuje bez tego telefon się nie nadaje do niczego :) a i wcześniej byla tez mozliwosc ustawienia przesuwnej tapety w czasie przelanczania ekranow menu wgrywalem spowrotem chinski rom ale nie pomoglo nie wiem juz co robic
pomocy
tombeast

Postprzez baku1991 » 4 sty 2016, o 00:30

Już dość dawno w tym temacie była mowa, że spolszczony Rom A jest najlepszy. Niestety Rom międzynarodowy jeszcze raczkuje.

Pozdrawiam
baku1991
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Xiaomi Mi3
ROM: MIUI

Postprzez anemusek » 4 sty 2016, o 00:59

Podczas aktualizacji czyściłeś dane?

anemusek

Postprzez tombeast » 4 sty 2016, o 14:57

zawsze zaznaczalem opcje czyszczenia pamieci telefonu przy probie wgrywania
ale chyba to nie dziala bo za kazdym razem mialem sms kontakty i aplikacje ktore wczesniej byly zainstalowane na telefonie
robilem tez fabryczny reset i jedynie to wyczyscilo mi telefon do zera
w kazdym razie ciekawa sprawa ze to nie dziala
a i jeszcze jedno jak mi dzialaly te przesowne tapety to nie dzialaly widgety pogodowe (na ekraniegdzie widget był symbol ładowania)
no a teraz przynajmiej widgety dzialaja
w kazdym razie w takim smartfonie nie powinno byc tego typu problemow
tombeast

Postprzez clorox » 4 sty 2016, o 16:26

To nie wina smartfona, tylko błędów w firmware. Poza tym to jest chiński telefon budżetowy, ciesz się, że ma jakiekolwiek wsparcie producenta.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez anemusek » 4 sty 2016, o 16:48

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Gdzie można im podesłać co się wywala? Znaczy nie chodzi mi o sam problem tylko o loga (patrząc na niego przestaje się dziwić, że w podstawowych apkach poblokowali obroty)
Ogólnie odnoszę wrażenie, że poświęcają bajery dla stabilności i to skutecznie. W porównaniu do Lg Spirita Meizu m2 to niewzruszona skala ale z zablokowanymi wszystkimi problematycznymi bajerami (obrotu tapety, czy tematy), ubijający problematyczne procesy i drobnymi niedociagnieciami "wizualnymi" (tłumaczenia)
Przynajmniej z softem oficjalnym nie miałem restart, zawieszenia ani niedziałającej funkcji sprzetwej.
Aha poprawili kalendarz, usunęli z wersji i ichniejszy sklep i cloud i podkrecili wydajność.

anemusek

Postprzez lasskey » 5 sty 2016, o 13:20

Witam. Zakupiłem w X-Komie telefon z softem 4.5.3O i tu pytanie czy warto go aktualizować do nowszej wersji International no i co najważniejsze co z gwarancją po aktualizacji.
lasskey

Telefon:: Le Pro 3 Elite

Postprzez clorox » 5 sty 2016, o 13:27

A co się ma z gwarancją dziać skoro aktualizację zapewnia producent?
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez tymcio » 5 sty 2016, o 14:50

Z gwarancją nic się nie dzieje, a aktualizacja wg własnej chęci.

Wysłane z Taptalka na Meizu Pro 5
... -> LG Nexus 4 -> Sony Xperia Z2 -> Meizu Pro 5 -> Meizu Pro 6 -> Meizu MX6 -> Meizu Pro 6 Plus

Twórca i redaktor naczelny GizChina Polska.
tymcio

Telefon:: Meizu Pro 6 Plus
ROM: Flyme OS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje o telefonach Meizu