Lusterko samochodowe z trybem głośnomówiącym

kamery sportowe, rejestratory jazdy, monitoring,
Dyskusje, promocje, pomoc.

Re: Lusterko samochodowe z trybem głośnomówiącym

Postprzez smietana » 15 mar 2019, o 12:38

peterg6 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Tylko nikt Ci tu nie zagwarantuje, że przy połączeniach telefonicznych BT, nie gada w tle chinka jak to miało miejsce w przypadku słuchawki bt od xiaomi, dwa w ustawieniach lusterka język chiński, nie ma angielskiego menu. Jakby to była zabawka za 5-20$ to można by brać, ale za taką cene lepsze rozwiązanie znajdziesz, bez męcznia się z chińskim menu itp. Chyba, że znasz :-) to warto.
smietana
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: xiaomi

Postprzez peterg6 » 20 mar 2019, o 09:49

Ok więc w takim razie co sądzicie o Junsun A930?
Na minus na pewno słabsza jakość nagrywania, wykonanie chyba też.
Na plus większy wyświetlacz, język polski (w sumie tam jest android więc możliwe że po zainstalowaniu map google można dograć polski głos), właśnie android (mapy google + yanosik), cenowo również wychodzi lepiej
peterg6

Pochwały: 3
Telefon:: Mi6

Postprzez smietana » 21 mar 2019, o 12:22

peterg6 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Sam sie zastanawiam nad radiem 2 din z gps, bt i kamerkami do seat altea oraz nad zestawem na deske rozdzielczą z bt, gps, kamerkami do vectry C właśnie tej firmy
smietana
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: xiaomi

Postprzez peterg6 » 9 kwi 2019, o 08:46

Ok. Więc przyszło do mnie lusterko Junsun a930 z urodzinowej promocji aliexpress. Wyszło 443zl + 7zl przesyłka minus 40zl kupony i załapałem się na 110zl zwrotu z PP także wyszło 300zl.

Co do samego sprzętu. Jak najbardziej ok. Jednak trafiła mi się chyba wersja z wadliwa bateria bo przy 70 procentach nagle spada na 20. Nie robi mi to za bardzo problemu bo i tak mam podpięte cały czas pod zapalniczkę.

Sam system ma 1gb ram. Ogólnie trochę słabo. Jeśli włączymy Yanosika i będzie nagrywać z obu kamer to w czasie jazdy owszem będzie to działać ale jak wsiądziemy za jakiś czas to Yanosika trzeba będzie włączyć jeszcze raz ( a nie ma do niego skrótu w aplikacjach tylko trzeba przejść przez sklep play,) z racji małej ilości ram też nie za każdym razem Yanosik chce się się sam włączyć po wykryciu połączenia z bluetooth telefonu (opcja w Yanosiku). Jak będę miał chwilę to spróbuję go zrootować i zrobić swapa.
Co do jakości nagrań to za bardzo się nie znam. Jest opcja 720 lub FHD na przedniej kamerce. Tylna do parkowania wystarczą ale ta w komplecie dla mnie jest niestety za długa i wystaje sporo po za obrys wnęki pod oświetleniem tablicy rejestracyjnej dlatego na razie kamera powędrowała w środku na górze tylnej szyby.
Zestaw głośnomówiący działa jak najbardziej. Nie jest to super wyraźnie ale do okazjonalnej gadki myślę że ok.
Samo lusterko zdecydowanie powiększa widoczność z racji swojej wielkości. Wieczorem gdy ktoś za mną jedzie nie razi po oczach jak w standardowym (czyżby fotochrom?)
Ogólnie jak za te pieniądze jestem zadowolony.

Jeżeli macie jakieś pytania śmiało piszcie

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
peterg6

Pochwały: 3
Telefon:: Mi6

Postprzez existe » 9 kwi 2019, o 17:02

dasz zjakies fotki do tego l- lub linki
ja kiedys kupilem sobie takie lusterko, ale bylo lekko tansze :-), wiec pewnie dlatego wywalilem je do kosza - powod - jakosc nagran uniemozliwiala odczytania nr rejestracji
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Poprzednia strona

Powrót do kamery sportowe, rejestratory jazdy, monitoring