Odpowiedz

Re: Letv x600 - wybor romu

7 kwi 2016, o 10:19

zygo74 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Miałem chyba wszystkie wersje rozwojowe i na ostatniej bateria trzyma najlepiej.
Np. Wczoraj jak naładowałem telefon to do rana mam 100% oczywiście w nocy wyłączone wifi, dane komórkowe czy GPS.

Wczoraj nawet zainstaliwalem rom 12s od x500 i nie ruszyl,wisial na logo. Musze przyznac ze na tym 6.2.2.5 bateria trzyma bardzo dobrze. Od wczoraj po instalacji romu siedzialem w necie,sciagalem pare apek,tel na noc lezal z powylaczanym wifi itp i dzis odebralem juz dwa polaczenia i siedze w necie,a bateria stoi na 19%. Od wczoraj spadla 1%,czyli pierwsza liga:)

Wysłane z mojego Letv X600 przy użyciu Tapatalka

7 kwi 2016, o 10:28

6.2.2.5 ? gdzie wy taki rom widzicie?

7 kwi 2016, o 11:06

shuzzly napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Myślę że kolegom chodzi o wersje 6.2.25 ;)

7 kwi 2016, o 11:32

Ostatnio wreszcie nagrałem kilka klipów wideo i standardowa kompresja dynamiki audio faktycznie brzmi fatalnie. Jedną z appek, które potrafią to wyłączyć przy nagrywaniu filmów jest Cinema FV-5... Ale zanim kupię pełną wersję, muszę zapytać, czy to jedyna aplikacja tego typu z tą możliwością?

Czy wiadomo coś, jakoby zmodyfikowane eui miało się tej funkcji pozbyć? Czy Automatic Gain Control występuje również w MIUI?

edit - pytanie dodatkowe: czy w MIUI poprawiono automatyczną regulację jasności?

9 kwi 2016, o 10:58

Mozna w Miui włączyć double tap? Mam taki plik spakowany w narzedziach i nie wiem gdzie go rozpakowac.

9 kwi 2016, o 13:28

Nie można

Wypalcowane

9 kwi 2016, o 14:05

paralemptor napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pełna wersja Cinema FV-5
http://www88.zippyshare.com/v/RYe4FaK1/file.html

9 kwi 2016, o 15:03

Jaką wersje romu moglibyście polecić?Aktualnie mam wersje 011s i niestety jest na nim wiele chińskich apek oraz nawet nie można pobrać sklepu play... .Pierwsza instalacja TWRP i romu zajela mi kilka dni a wizja wgrywania programu do mrozenia i ponownego szukania działającego twrp/romu mnie przeraża....

Może warto aby powstał oddzielny temat w ,którym bylaby tylko lista z linkami/wersjami twrp i romami?Bo tak to trzeba szukac przez 50 stron tematu działających wersji i metoda prób i błedów próbować co działa a tak to lista ułatwi życie nowym właścielom letv ,których dynamicznie przybywa.

9 kwi 2016, o 15:33

Popieram, przydał by się temat z linkami do ROMow bo sam szukałem niedawno i była to katorga,
A tobie Vito1 proponuje sprawdzenie MIUI, bo to jest system dla ludzi którzy nie lubią za dużo grzebać ;) na wzór iOSa.

Jedyne z czym mam problem na MIUI to nie mogę pobierać z mi marketu theamow, czy tylko ja mam taki problem czy to bolączką tych ruskich portów?

9 kwi 2016, o 15:40

W miui nie trzeba grzebać? Sorry, ale tam właśnie trzeba więcej ustawiać niż na czystym andku. Co do chińskich apek - mrozi się je i odinstalowuje titanium backup, sklep google jest w paczce gapps, wszystkie romy i dodatki są pod jednym linkiem http://www.letv.re/forum/15-le-one-x600x608/

Wypalcowane

9 kwi 2016, o 16:57

Vito1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kilka dni? Maks 15minut... Jest poradnik na forum, wszystko opisane, nie da sie pomylic..
Bb72 11s sklep jest, wszystko smiga

12 kwi 2016, o 19:44

ROM Miui7.1.4.0-LeTVx600-bobN- spolszczenie 99,9% po kliku dniach już prawie chciałem zmieniać na inny ze względu na szybkie rozładowywanie przy włączonym ekranie, wkurzony że tak szybki spada bateria przestawiłem ustawienia - wyłączyłem oszczędzanie energii- regulację ekranu ustawiłem na 80% jasności i o dziwo bateria trzyma o wiele dłużej niż z optymalizacją jasności ekranu.
Odpowiedz