To dziwne bo na 15s przeważnie wszystko chodziło. Soft pod letv trzeba po dłuższym czasie wyczyścić niestety, zaczyna mulić i może to FC apki też jest tego objawem.
Właśnie soft leżał cały czas czysty, on telefonu używa od miesiąca bo wtedy mu sprzedałęm :/ specjalnie mu zasintalowałem 15s bo uważałem go za najmniej problematycznego bo nie jest to człowiek który lubi dłubać w telefonie.
Mam ROM 26 od Dilnixa. Klawiatura systemowa z Google. Nijak nie mogę znaleźć wprowadzania głosowego. Nie ma takiej opcji ani w ustawieniach/opcjach klawiatury ani w menu telefonu "język i wprowadzanie".
We wszystkich wcześniejszych ROMach (ostatni 07 RL od BB72) wprowadzanie głosowe w systemowej klawiaturze było. Nigdy nie instalowałem dodatkowych apek.
Dreju, 5" calowy wyświetlacz jest dość duży ale to nie znaczy, że mam kłopoty ze wzrokiem, żeby nie zauważyć ikonki na swojej klawiaturze [WINKING FACE].
Doszedłem jednak co jest pięć. W poprzednich ROMach były wgrane wszystkie Googlowe apki. Tutaj nie - a jedna z nich odpowiada za wprowadzanie głosowe. Zainstalowałem ze sklepiku i już hula.