Odpowiedz

Re: Letv x600 - wybor romu

10 lis 2016, o 18:02

kv77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Rozumiem, że miałeś ten sam błąd, ale w końcu się udało próbując ciągle w taki sam sposób? Jaki wipe robiłeś, bo ja dalvik, cache, data i system. Czytałem coś w sieci że format system może takie coś powodować. Spróbuje bez tego jednego formatu na miui które mam zainstalowane i zobaczę czy ruszy.

Ciężko powiedzieć bo różne kombinacje próbowałem. Robiłem wipe, cache, dalvik, system data i instalka nie poszlo, pozniej to samo ale po wipie restart do recovery tez nie szlo, pozniej to samo ale po restarcie dalem mount system, dalej lipa. Poszlo za ktoryms razem jak dalem instalke po wipie, wyrzucilo bledy ale byla opcja wipe przesunalem suwak bez zadnych odhaczan i od razu znowu install i poszlo. System jest troche zmodowany ma orginalna kamerke i le camera, ma rozbudowana opcje restart (recover, normalny restart, bootloader). Opcje inzynierskie wrzucone do ustawien (takie jak w gravitybox), wieksze mozliwosci ustawienia preferowanej sieci (2g/3g, tylko 2g, tylko 3g, 3g/lte, tylko lte ...) . Musze go troche potestowac, teraz wrzucam xposed installera i obczaje jak moduly.

11 lis 2016, o 11:02

U mnie za pierwszym razem błąd, zrobiłem restart do twrp i ładnie się zainstalował. Niby wszystko działa, ale drupe nawet nie jęknął a po instalacji xposed system już nie wstał. Więc znowu wróciłem do eui i już z miui nie będę eksperymentował.

Wypalcowane

11 lis 2016, o 13:36

Xposed dziala jak najbardziej, zainstalowalem ta aplikacje drupe tak dla proby (nie wiedzialem nawet co to jest) i myslalem, ze jakas zwieszke zlapala bo nie moglem przeciagnac czterech kropek na prawo. Szybko skojarzylem, ze pewnie chodzi o wyskakujace okienka. Odhaczylem wszystkie uprawnienia dla drupe i smiga elegancko ;). Modul xMIUI nie za bardzo smiga, ale jest to ogolny klopot na kazdym miui v8 (vazarq i mickvip ten sam problem), w sumie to instaluje go po to by skonfigurowac sobie przyciski fizyczne, wiec temat jestem w stanie przebolec. Chwile pouzywam ten ROM, bo jak na razie bateria rewelacyjnie. Na poprzednim miui mialem klopot deepsleepem i greenifikacja aplikacji. Od godziny 23 do 5 rano, potrafilo mi zjesc 6-8% baterii, bez uzywania telefonu. Wczoraj naladowalem telefon do 100% i po 5 godzinach po przebudzeniu bylo nadal 100%. Jak na razie jestem naprawde pozytywnie zaskoczony :)

11 lis 2016, o 15:21

Hmmm, więc na razie rom zostanie na karcie i w wolnej chwili jeszcze raz go protestuję. Może za szybko dałem za wygraną. Którą wersję xposed instalowałeś? Mi się wysypał na wersji xposed-v80-sdk21-arm64.zip, wersja xposed-v80-sdk23-arm64.zip w ogóle nie chciała się zainstalować, wywalił błąd niewłaściwa wersja systemu.

Wypalcowane

11 lis 2016, o 17:44

Mialem jakas wersje w katalogu z ROMAmi, dokladna nazwa pliku:

xposed-v86-sdk21-arm64-MIUI-edition-by-SolarWarez-20160710.zip

rozmiar 5,85 MB

11 lis 2016, o 21:35

Powiedzcie Panowie, dla ludzi którzy nie oczekują wodotrysków tylko ładnego, szybkiego i bezproblemowego ROMu z przyzwoitą baterią - EUI czy MIUI?

12 lis 2016, o 05:41

Jeden uj, właśnie testuję tego miui z linku powyżej i jest całkiem całkiem, aczkolwiek złapałem już kilka przyzwyczajeń z eui i muszę się przestawić. Każdy rom na ten telefon trzeba dopieścić, np. w eui wywalić chińskie apki, w miui zmienić rozdzielczość.

Wypalcowane

12 lis 2016, o 17:39

Posiadałem Miui 8 od Varzag. Z powodu problemów z LTE chciałem sprawdzić inny Rom. Posiadałem TWRP 2.8. coś tam. Wgrałem więc przez TWRP nowsze 3.0.2.0
Po czym wgrałem ściągnięty Rom 15s BB72 z stronki http://www.letv.re/topic/1072-bb72-le-1-eui-58-15s/?page=1
Problem w tym że mija już z 15 minut i ciągle mam na ekranie napis EUI który zmienia sobie kolorki. Miui 8 wgrało się znacznie szybciej.
Czy takie wgranie powinno trwać znacznie dłużej ? Co robić jeżeli dalej nic nie pójdzie nawet po godzinie ?

12 lis 2016, o 17:55

Trwa za długo, reset przez przytrzymanie Power. Wejść w recovery i spróbować ponownie. Rozumiem że wipe systemu miui przed instalacją zrobiłeś.

12 lis 2016, o 19:02

Ludziki co do tego miui z doubletapem moje uwagi:

Oprócz tego że opcja double tap jest w całości wyrwana z eui i tak jakby kolorystycznie nie pasuje to:
wydaje mi się że zjada bardziej baterię
w aparacie dalej nie działa panorama, reszta tak.
nie działa hotspot

Tak to ja więcej problemów nie widzę.
A od mickvipa, działa panorama i hotspot na tym jego miui?

12 lis 2016, o 21:03

ozzi91 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

IMHO bateria zdecydowanie lepiej niż na jakimkolwiek ROMie MIUI od vazarq czy mickvip. Faktycznie panorama mi nie pomyka, ani na Le Camera ani w apce Aparat, za to hotspot jak najbardziej śmiga.

13 lis 2016, o 01:15

Ten miui to najlepszy miui jaki testowałem, jednak wróciłem do eui. Lepiej jak dla mnie rozwiązana jest ergonomia, łatwiej obsługuje mi się jedną ręką. Aczkolwiek bateria jakby lepiej, lepiej też wg mnie chodzi wifi.

Wypalcowane
Odpowiedz