LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Letv One Pro X800

19 cze 2016, o 13:12

areq1987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie no bez przesady, to ma 4GB RAM i snapa 810. To jest naprawdę wysoka półka jeśli chodzi o hardware

No i co tego mi4 ma snapa 801 a tnie na Twitterze czasem tez na tapatalku czy fejsie. Co mi po snapku 810 jesli oprogramowanie bedzie zle zoptymalizowane i beda lagi?

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

No ale to juz nie jest raczej wina telefonu tylko tych aplikacji. Twittera nie używam, ale apka do fejsa zamuli każdy telefon, używanie jej nie ma sensu, lepiej korzystać z przeglądarki.

19 cze 2016, o 13:40

Jeff napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie. Po podłączeniu ładowarki QC2.0 ładuje napięciem 9V

Moja ładowarka Tronsmart 3.0 rekomendowana przez Qualcomm jako kompatybilna z ich technologią QC - wynik od 2% do maxa - 2h i nie zejdzie poniżej.

Ja mam Aukey (praktycznie to samo co Tronsmart) QC2.0. czas ładowania tak na oko ok. 1.5h max.

19 cze 2016, o 16:55

Rafal1435 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale to się nie przekłada na 50% szybsze ładowanie. Prąd ładowania maleje niemal hiperbolicznie - na początku może być duży i tam dają czadu ładowarki QC, ale potem od połowy czy 3/4 to akumulator i tak jest ładowany prądem 500mA i mniej. Więc QC pomoże, by awaryjnie naładować 10-50% w 30 minut, a nie 50-60 ;)

19 cze 2016, o 20:14

areq1987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie no bez przesady, to ma 4GB RAM i snapa 810. To jest naprawdę wysoka półka jeśli chodzi o hardware

No i co tego mi4 ma snapa 801 a tnie na Twitterze czasem tez na tapatalku czy fejsie. Co mi po snapku 810 jesli oprogramowanie bedzie zle zoptymalizowane i beda lagi?

Ja powtórzę się, soft w tym tel jest tak spartaczony że chodzi gorzej od x600. Wciąż czekam na coś normalnego bo szlag mnie trafia... Teraz mam 11s od Cuoco92...
PS. Nie zdążyło mi się żeby fb mi zamulil na x600, z Twittera nie korzystam...

19 cze 2016, o 21:35

Fejsa nie używam. Ale jeszcze ani razu mi na tapatalku czy na twiterze lagow nie zlapal. (Sd801)

20 cze 2016, o 10:59

Przez dwa tygodnie używania jeszcze mi się nie zdarzyło żeby x800 mulił w czymkolwiek (co prawda fejsa nie używam).

Drugi istotny plus - mam w domu hotspot wifi z trzema routerami i x800 bezproblemowo przechodzi między routerami podczas przemieszczania się po domu. Mało który inny telefon robi to prawidłowo, nawet ze wspomaganiem odpowiednią aplikacją.

Jak dla mnie to jeden z lepszych smartfonów, jakie miałem, a miałem ich kilkadziesiąt.

20 cze 2016, o 12:08

A jak ocenisz zasięg Wi-Fi i sieci?

20 cze 2016, o 12:31

Wiesz, akurat to jest trudno obiektywnie ocenić bez kilku pomiarów w co najmniej kilku punktach. Natomiast subiektywnie (czyli kompletnie na wyczucie) jest wyraźnie lepszy od ostatnio używanych przeze mnie Elephone P8000 i UMI Touch.

Także GPS szybciej łapie fixa i jest dokładniejszy (po takich samych zabiegach polepszających we wszystkich telefonach, czyli zmiany domyślnego serwera w FasterGPS).

20 cze 2016, o 13:30

jerzyjerzy napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Masz 3 routery na tym samym SSID? Czy tylko podsieć IP taka sama, ale Wi-Fi już różne?

20 cze 2016, o 16:25

Ja testowałem WiFi za pomocą programu WiFi Analyzer i na X800 US w porównaniu do Galaxy S5 sygnał był zawsze gorszy o jakieś 10 dBm. Ale w moim przypadku nijak nie wpływa to na korzystanie z połączenia WiFi. Odnoszę nawet wrażenie,że w pokoju najdalej oddalonym od routera, gdzie S5 czasem "gubił"sieć jest lepiej.

20 cze 2016, o 18:08

majkel_94 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam 3 routery na tym samym SSID (skonfigurowane w DD-Wrt jako repeatery).

20 cze 2016, o 19:11

wifi jest ogolnie slabe / ledwo srednie
Odpowiedz