przez hamer » 12 lut 2016, o 00:14
Jako że to pierwszy mój post, to witam wszystkich forumowiczów.
Jestem od tygodnia posiadaczem x800. bardzo fajny telefonik, ale miał 4 trojany nie do usunięcia bez roota.
Żeby nie tracić gwarancji, nie rootowałem telefonu, zgłosiłem temat sprzedawcy, bo zaczęłó mi sypać reklamami na home screenie. Wkurzające naprawdę.
Sprzedawca wysłał mi linki do TWRP i roma na 009s (teraz jak czytam ostatnie posty, to nie wiem czy dobrze zrobiłem :) ) w każdym razie zflashowałem 009s. Zrobiłem sobie na wszelki wypadek backup 005s, z którym dostałem telefon. Przyznam, że bardzo mi się podobał ten rom i szczerze wolałbym zrootować telefon i wywyalić te 4 trojany, żeby tylko mi nie sypało reklamami non toper, ale zrobiłem zgodnie z zaleceniem sprzedawcy.
W każdym razie sedno sprawy teraz jest takie: z poziomu TWRP chciałem wyłączyć telefon, żeby odpalić już system i TWRP wisi od 20 minut na wyłączaniu. Zakładam że zawisło, ale jak zresetować telefon?? Baterii nie mogę wyciągnąć, nie da się też przerwać procesu wyłączania z poziomu TWRP... Jakaś lipa totalna.
Baterii mam 40 % i rozładowanie potrwa do rana, albo lepiej :/ zresztą wolałbym unikać całkowitego rozładowania.
Ma ktoś pomysł?
Z góry dzięki.