LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
7 lut 2016, o 18:33
Czy wie ktoś dlaczego nie mogę uruchomić micro sim karty, próbowałem różnych metod i za nic nie widzi karty micro. Karta nano widoczna jest normalnie.
7 lut 2016, o 21:41
Jesli masz rushroma to zebys nie wiem co robil micro nie bedzie dzialac natomiast ponoc jesli wgrasz stockowy 10s powinny dzialac obie karty a jesli to nie zadziala poszukaj w tym temacie sa linki do tego jak zrobic aby oba sloty kart simy dzialaly
7 lut 2016, o 21:54
Wyczyść cache i dalvik-cache.
9 lut 2016, o 13:46
Koledzy, nim wgram nowy soft chciałbym się upewnić czy dobrze rozumiem tok postępowania bo mały mętlik mi się zrobił ..
A więc: najpierw ściągam twrp i soft od włocha
http://www.androidiani.com/forum/moddin ... oco92.html i potem zgodnie z tym filmikiem instaluje wszystko? tj, najpierw ADB potem twrp i soft ?
https://www.youtube.com/watch?v=ih8FlsR ... e=youtu.beWidziałem też wariant z instalowaniem Iroot i potem TWRP.
Też jeszcze wcześniej w temacie czytałem o instalowaniu twrp o odpowiedniej rozdzielczości i już taki trochę mętlik mi się zrobił że nie wiem jak postępować ...
I próbował ktoś MIUI na swoim telefonie?
http://weigu.org/miui-on-letv-phones/
11 lut 2016, o 12:16
Widzę że znowu forum działa i póki się nie rozdupcy zadam pytanko! jest już nowy room 10S od włocha wgrał ktoś? po wpadce z 09S boje się nawet próbować.
11 lut 2016, o 12:26
Też mam pewne obawy. 09s w jego wykonaniu to była masakra, żeby dialer padał co chwilę - kto to słyszał.
Jak znajdę trochę czasu to zrobię backup swojej 08s i zobaczę czy w 10s nic nie popsuł. Najwyżej wrócę do sprawdzonego systemu. Jak patrzę w changelog to jakiś rewolucyjnych zmian nie ma, więc może niczego nie przesolił tym razem.
12 lut 2016, o 00:14
Jako że to pierwszy mój post, to witam wszystkich forumowiczów.
Jestem od tygodnia posiadaczem x800. bardzo fajny telefonik, ale miał 4 trojany nie do usunięcia bez roota.
Żeby nie tracić gwarancji, nie rootowałem telefonu, zgłosiłem temat sprzedawcy, bo zaczęłó mi sypać reklamami na home screenie. Wkurzające naprawdę.
Sprzedawca wysłał mi linki do TWRP i roma na 009s (teraz jak czytam ostatnie posty, to nie wiem czy dobrze zrobiłem :) ) w każdym razie zflashowałem 009s. Zrobiłem sobie na wszelki wypadek backup 005s, z którym dostałem telefon. Przyznam, że bardzo mi się podobał ten rom i szczerze wolałbym zrootować telefon i wywyalić te 4 trojany, żeby tylko mi nie sypało reklamami non toper, ale zrobiłem zgodnie z zaleceniem sprzedawcy.
W każdym razie sedno sprawy teraz jest takie: z poziomu TWRP chciałem wyłączyć telefon, żeby odpalić już system i TWRP wisi od 20 minut na wyłączaniu. Zakładam że zawisło, ale jak zresetować telefon?? Baterii nie mogę wyciągnąć, nie da się też przerwać procesu wyłączania z poziomu TWRP... Jakaś lipa totalna.
Baterii mam 40 % i rozładowanie potrwa do rana, albo lepiej :/ zresztą wolałbym unikać całkowitego rozładowania.
Ma ktoś pomysł?
Z góry dzięki.
12 lut 2016, o 02:37
Też mam pewne obawy. 09s w jego wykonaniu to była masakra, żeby dialer padał co chwilę - kto to słyszał.
Jak znajdę trochę czasu to zrobię backup swojej 08s i zobaczę czy w 10s nic nie popsuł. Najwyżej wrócę do sprawdzonego systemu. Jak patrzę w changelog to jakiś rewolucyjnych zmian nie ma, więc może niczego nie przesolił tym razem.
Ja używam stockowego 10S - tego pierwszego wydania, które było na stronie LeTV przez jeden dzień. Po ponad tygodniu użytkowania nie zaobserwowałem zupełnie żadnych problemów. Obie karty śmigają i mają zasięg, bateria trzyma odrobinę dłużej, choć do ideału dużo w tym aspekcie brakuje, wifi jako tako, gps super. Wszystkie funkcje telefonu sprawne, śmiga jak burza :)
12 lut 2016, o 12:59
10s stokowy rozumie, że jesteś chińczykiem lub anglikiem :)
Przy okazji jak wybrałeś angielski to czy w głębokim menu są też krzaki albo powiadomienia z krzakami z różnych aplikacji?
12 lut 2016, o 21:01
Stockowego też można przez twrp wgrać czy nie? Pytam, bo w przyszłym tyg powieniem mieć już x800, a chciałem na początek wypróbować s10 od makaroniarza bez chińskiego softu. Ktoś go już testował?