LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Letv One Pro X800

2 sty 2016, o 16:29

O prosze jak fajnie.

Zastanawiajace jest to w jaki sosob wszystko szag trafil?? Tyle osob juz rom wymienialo i takiej wpady nie bylo. Smuci fakt kolejnych roblemow z kartami sim, ktosvwczesniej pisal ze jedna mu przestala dzialac po wgraniu 08S??!!

Moze procedura wgrywania jest zla?????

2 sty 2016, o 16:37

napoca napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Poraz kolejny dzieki za zainteresowanie ale wlasnie ta wersje mam i ta wersja ma standardowy "skin" na TWRP, z tego co zauwazylem to wlasnie do x600 jest TWRP o nazwie "LeTV-X600-TWRP_2.8.6.0_MATERIAL" czyli jest to customowo wgrany material skin do recovery. Wgrywajac TWRP masz od razu skina dostosowanego do tel.

ace2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Prawda jest taka ze nigdy przenigdy takiej sytuacji nie mialem dlatego napisalem tutaj zeby ostrzec co poniektorych przed tym zeby zastanowili sie czy warto jest zmieniac soft ktory ma swoje wady i po prostu z tym sie pogodzic czy zaryzykowac i skonczyc tak jak ja. Tak jak juz pisalem wczesniej gdybym mogl przesunac ten suwak, uwazam ze telefon by spokojnie zaczal dzialac. Tel nadal widoczny na kompie internal storage dziala...romow TWRP tego wszystkiego na kompie mam juz kilka GB...i nadal nic. Napisalem ten temat zeby ostrzec wszystkich amatorszczakow przed zmiana oprogramowania w tel ktory co jak co nie jest PEWNY. Moj blad i tyle

2 sty 2016, o 20:58

Aktualizacja: Udalo sie wgrac theme do TWRP, ale nadal mam problem kiedy wybieram rom. Po wgraniu wszystkiego prosi o reboot i kiedy naciskam reboot , mam napisane ze nie mam OS....o co chodzi ?

PS Tylko jeden theme wszedl, wiec jak ktos bedzie mial problem chetnie pomoge.

2 sty 2016, o 21:04

Nie wiem czy teraz softu fabrycznego nie musisz wgrac po kablu a nie customa. Tok mialem w Zopo, soft fabryczny po kablu byl wgrywany wylacznie a customy dopiero pozniej. Tak tez w Samsungu mialem, zeby po customie wrocic do fabrycznego musialem odinem wgrac jakis azjatycki trzy plikowy i dopiero potem znowu odinem jedno plikowy polski.

2 sty 2016, o 22:45

Dzieki z szybka odpowiedz. Pytanie tylko gdzie ja mam tego szukac...bo ni cholery nie wiem, pierwszy raz taka sytuacja.

2 sty 2016, o 23:06

Napisz dobtegonchińczyka co podal bardziej rozbudowana procedure wgrania romu na xda.

3 sty 2016, o 10:43

Na razie zero odpowiedzi, nadal mam info ze NO OS...a jak wlacze tel to mam znaczek LeTV i pod spodem chinskie litery. Sadzilem ze jak juz bede mial mozliwosc robienia czegos na TWRP to ten rom wgra sie bezproblemowo, poraz kolejny jestem niemile zaskoczony.

3 sty 2016, o 11:50

http://www.androidiani.com/forum/moddin ... ost7211140

Wysłane z mojego X800+ przy użyciu Tapatalka

3 sty 2016, o 11:51

Post nr 753 masz tam też na angielski przetłumaczone

3 sty 2016, o 12:22

o prosze jak ładnie napisane. Dzięki kolego za ten post.

3 sty 2016, o 12:41

marmil85 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Musialem napisac ten post drugi raz z powodu ze wylogowalo mnie z forum. Dzieki wielkie za tego posta ale nadal telefon jest trupem. No ale krok po kroku

Sciagnalem ten pierszy rom wgralem go na tel
wszedlem w TWRP
wipe>advanced wipe wybieram dalvik system data i cache (pomijajac internal)

**Updating partition details...
**...done
**FullSELinux support is present.
**MTP Enabled
**Simulating actions...
**Updating partition detail...
**...done
Robie back back biore install
wybieram ten rom stockowy i biore swipe to install
ukazuje sie info succesfull
**Simulating actions...
**...done
Wybieram wipe caches wipe cache and dalvik >swipe to wipe
**Simulating actions...
**...done
**Simulating actions...
**...done
REBOOT SYSTEM...No OS installed...Are you sure you wish to restart> swipe to restart
i po uruchomieniu tel ma logo Letv i chinskie znaczki pod spodem , nie reaguje kompletnie

3 sty 2016, o 12:54

Nie mam pojęcia jak Ci pomóc. Spróbuj ten drugi rom od niego zainstalować? Albo jakiś inny z tąd http://www.htcmania.com/showthread.php?t=1061134 tu są linki do oryginalnych od letv .a może cm 12.1 lub MIUI zadziałają?

Odpowiedz