LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Letv One Pro X800

22 sty 2017, o 23:51

DarK SimoN napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak też może zachowywać się system gdy masz zainstalowany program do regulacji jasności ekranu. Taki program utrzymuje niewidzialną warstwę regulacyjną ponad całym ekranem i Android interpretuje to jako próbę nielegalnego przejęcia kontroli i wyłącza możliwość zainstalowania czegokolwiek.
Musisz chwilowo zamrozić lub odinstalować apkę do regulacji jasności i wtedy przycisk Instaluj będzie aktywny.

23 sty 2017, o 01:10

Dzięki jerzy, że sam na to nie wpadłem.
Wiesz może czemu po naładowaniu tel nie przechodzi w deep sleep?

23 sty 2017, o 02:37

DarK SimoN napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zainstaluj Wakelock Detector.
Zobaczysz apki, które pracują i nie pozwalają przejść w deep sleep

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

23 sty 2017, o 10:40

Czy mógłbyś to nieco rozwinąć? Dlaczego akurat po naładowaniu? Lekko rozładowany wchodzi w deep sleep, a po naładowaniu już nie?
Sprawdzałeś to jakąś aplikacją, jak BetterBatteryStats albo wspomniany wyżej Wakelock Detector?

23 sty 2017, o 10:45

Bo to wcale nie jest oczywiste. To jest domyślne zachowanie Androida chyba dopiero od wersji 5, ja się wtedy (ze dwa lata temu) też z tym męczyłem tak ze dwa tygodnie zanim odkryłem o co chodziło ;-)

25 sty 2017, o 02:57

Problemem była aplikacja Push Service wyczyściłem dane aplikacji i to rozwiązało problem.

25 sty 2017, o 11:10

Hmm, ja od dawna mam ją wyłączoną.
W każdym romie tak robiłem.
Do czego to potrzebne? :)

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

30 sty 2017, o 21:20

Witam, przestały mi działać czujniki w telefonie (oświetlenia, zbliżeniowy, orientacji...) Może ktoś miał ten sam problem i rozwiązał go ? Proszę o informacje...
Hard reset nie naprawił tego problemu, wgranie romu z ful wipe też nie pomogło, skasowanie plików konfiguracyjnych sensorów też lipa...
Obecny rom to Le One Pro (US ) - International V.2.0 od rosjanina plus Better kernel for x800 US. Pozdrawiam

31 sty 2017, o 09:02

Czemu przestały Ci działać sensory?

31 sty 2017, o 10:17

Nie mam bladego pojęcia. Zauważyłem że nie działają bo ekran callera nie wygasał w trakcie połączenia.
Odpowiedz