LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Letv One Pro X800

13 wrz 2016, o 02:36

@up Dziekluję za info. Smutne że nie tak stary telefon nie ma Androida 6. Chyab sama firma uznała że to takie słabe szczenie na Snapdragnie 810 i jest wyprzedaż.

pozdrawiam Filozof71

13 wrz 2016, o 08:24

Cześć chłopaki. Mam pytanie - chcę kupić ten tel głownie do gier, szczególnie do Modern Combat 5 ale multiplayer. Da radę pograć na tym sprzęcie, czy grzanie i spadek wydajności psuje zabawę?

13 wrz 2016, o 10:16

filozof71 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wersja CN ma andka 6 tylko na US się wypięli. Ogólnie nikt do tej pory nie wie skąd się ten telefon wziął, gdyby to było czyste leeco/LeTV nie sądzę żeby się od tego projektu odwrócili a jednak tak się stało (jak dla mnie to taka podróba wersji CN). Co do aspektów muzycznych to opcja Hi-Fi w wersji CN działa jak preamp, wtedy muzyka gra wręcz fenomenalnie powiedziałbym nawet że jest to jeden z najlepszych o ile nie najlepszy tel do słuchania muzyki(ponoć w wersji US tego w ogóle nie ma)

PS Tego ps kieruje do jednej jedynej osoby która miała ból dupy o mój temat. Cóż z tego że oszczędziłeś 100$ na ten tel względem mnie jeśli masz jakąś popierdółkę ? Teraz to już oficjalnie mogę napisać że CN>>>>>>>>>>>>>>>>>>>US. Nie może być tak że te telefony to jest to samo, nie przy takiej różnicy cenowej.

13 wrz 2016, o 11:17

Disaster napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wersja CN ma andka 6 tylko na US się wypięli. Ogólnie nikt do tej pory nie wie skąd się ten telefon wziął, gdyby to było czyste leeco/LeTV nie sądzę żeby się od tego projektu odwrócili a jednak tak się stało (jak dla mnie to taka podróba wersji CN). Co do aspektów muzycznych to opcja Hi-Fi w wersji CN działa jak preamp, wtedy muzyka gra wręcz fenomenalnie powiedziałbym nawet że jest to jeden z najlepszych o ile nie najlepszy tel do słuchania muzyki(ponoć w wersji US tego w ogóle nie ma)

PS Tego ps kieruje do jednej jedynej osoby która miała ból dupy o mój temat. Cóż z tego że oszczędziłeś 100$ na ten tel względem mnie jeśli masz jakąś popierdółkę ? Teraz to już oficjalnie mogę napisać że CN>>>>>>>>>>>>>>>>>>>US. Nie może być tak że te telefony to jest to samo, nie przy takiej różnicy cenowej.

Mnie tam Android 6 czy 7 nie jest potrzebny. Nawet jakby był 4.4 to bym nie narzekał bo to chyba najlepsza wersja jaka wyszła do tej pory.
Ja akurat nie zrobiłem rozeznania i oczywiście na Ali nie było informacji że to wersja US. Natomiast patrząc na specyfikację to telefon wymiata - szczególnie, że wcześniej macałem dość długo X500, który mimo słabej baterii i grzania ładował się piorunem.

Nauczka taka, że zanim się coś kupi trzeba przejrzeć fora i YT, poczytać bo się potem okazuje, że specyfikacja sobie, a życie sobie.

13 wrz 2016, o 11:37

Planuję dzisiaj zamówić telefon (wersja CN), dlatego chciałbym zadać kilka pytań użytkownikom.

Czy jest oficjalny android 6.0 od producenta, czy tylko custom ROM'y?
Czy da się faktycznie przełączyć kodem na LTE 800Mhz gdyby telefon nie łapał nadajnika 1800Mhz w mojej okolicy (sieć PLUS)?
Czy telefon grzeje się tak bardzo, że nie da się go utrzymać podczas grania (30-45 minutowe sesje)?
Czy na markecie popularne gry i aplikacje są dostępne na x800? Mam sporo kupionych apek i nie chciałbym aby okazało się, że są niedostępne dla LeTV (np. X-Com: EW, SW:KOTOR, GTA:SA).
Czy Adreno 430 daje sobie radę z ekranem 2k w grach? Trafiłem na opinię, że są spore przycięcia.

Zależy mi głównie na wydajności 3D i aparacie (filmy < zdjęcia). Alternatywnie biorę pod uwagę zakup LG G Flex 2.

13 wrz 2016, o 11:46

LTE 800Mhz nie ma, odblokowanie go to legenda.

13 wrz 2016, o 11:59

Od oficjalnej wersji 015s jest chyba Android 6. Obecnie najnowsza wersja to 017s.

Wysłane z LeTV x900+

13 wrz 2016, o 12:30

Disaster napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ps tego ps.... Napiszę bezpośrednio [...] do ciebie, żeby nie było niedomówień. Wersja US to żadna podróbka, LETV wydało na nią oficjalną wersję pozbawioną mulitlanguage. Różnią się one tylko soc snapdragona i rom-y dedykowane do US można instalować na wersji CN, w drugą stronę już nie. Co do dźwięku to 90% roboty robią słuchawki, wiem to z zawodowego doświadczenia. Porównać dźwięk można by było tylko posiadającej dwie wersje telefonu CN i US w innym przypadku to tylko software i nic więcej.

Pohamuj emocje bo następnym razem ja je pohamuję.
@blue

13 wrz 2016, o 12:38

admmer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie działa kod? W x800 wystarczy wyłączyć cdma800 i z automatu włącza się wtedy lte800. Jest na forum LeTv.ru info o tym i piszą że działa.
Czy ktoś, kto ma wersje cn może napisać jak bateria się sprawuje na ostatnich romach?

13 wrz 2016, o 14:05

Jako że nikt nie pisał ani nie polecał konkretnego roma to wgrałem CM 13 i pewnie za kilka dni zdam z niego relację ..

Mały tip dla tych którzy będą instalować twrp 3.0.2 i po reboocie nadal mają standardowe recovery to po wpisaniu komendy fastboot reboot na telefonie wciskamy volume up + power i przechodzi do twrp .. Taka mała głupia rzecz a mi przez prawie godzinę nie udało się wejść w twrp :P

13 wrz 2016, o 14:31

Dziękuję za odpowiedź odnośnie LTE.
Podpowiedzcie jeszcze jak z wydajnością 3D i dostępnością popularnych gier i aplikacji na x800.
Czy naprawdę Adreno 430 czasem nie daje sobie rady z rozdzielczością 2k w grach?

Tak nakręciłem się na ten telefon, że nie mogę aż patrzeć na Flexa 2, którego jeszcze wczoraj chciałem kupować ;).

13 wrz 2016, o 14:38

Czy ten sposób będzie dobry do grania TWRP na wersje CN?
https://www.youtube.com/watch?v=NpsuTSq1ksQ
A tak wogole ma rom 06s i non stop wyskakuja jakies reklamy czy to nw przegladarkach czy podczas grania i ogladania filmow zaslania 1/3 ekranu ktos poradzil sobie z tym na tym romie?
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i dzieki za ewentualna pomoc badz odpowiedz.
Odpowiedz