LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Letv One Pro X800

2 wrz 2016, o 08:03

solak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hmmm zainstalowałem z ciekawości. Które moduły polecicie dla X800 aby usprawnić pracę, wydaność, baterię?

3 wrz 2016, o 15:00

Obojętnie jaką wersję można instalować? Przez Twrp? Robić wpie cache/dalvik?
Próbowałem v86 na stock 11s instalować i nic nie wskórałem :)

4 wrz 2016, o 18:48

j3r2yk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Robisz zgodnie z tym co napisał kolega Solak. Wybierasz odpowiednie API dla wersji Androida i wersję arm64. Instalujesz zipa z TWRP - wipe cache zrobi sam skrypt instalacyjny. Potem używa się moduły - najlepiej zainstalować wszystkie jakie Cię interesują bo nie działają bez rebootu słuchawki.

5 wrz 2016, o 06:41

j3r2yk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

U mnie aby działało musiałem jeszcze doinstalować: XposedInstaller_3.0_alpha4.apk

5 wrz 2016, o 14:05

Też doczytałem, że jeszcze apkę trzeba instalować :)
Przeglądałem mody i tak na szybkiego to nic "mega" nie znalazłem. Polecacie coś?

5 wrz 2016, o 16:03

Xprivacy - zarządzanie uprawnieniami apek
Greenify - zarządzanie hibernowaniem apek
AFWall+ - firewall, działa również bez xposed, ale ma moduł zwiększający funkcjonalność

5 wrz 2016, o 18:43

Mi się przydaje GravityBox bo mogę zmienić domyślne działanie przycisków głośności. W stockowym romie jest to zdobione idiotycznie. Teraz mam tak, że naciskanie przycisków reguluje media a nie dzwonek.

5 wrz 2016, o 22:29

witam

Jaki rom radzicie wgrac ?

6 wrz 2016, o 14:40

Na forum Leeco pojawił się post z petycją od niezadowolonych z supportu klientów. Póki co pod petycją wpisało się 387 osób.
Głównie chodzi o to by wypuscili source code zeby można było stworzyć romy do telefonu bez problemu które zoptymalizują nasze x800.

Nie wiem czy to coś da ale również się wpisałem - być może w kupie siła i warto spróbować :D

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

6 wrz 2016, o 16:31

Wczoraj ukazał się stockowy 17S i co najważniejsze jest to praktycznie ten sam ROM który pojawił sie w sierpniu. Czyżby wyciek? Na pewno dodany jest region rosyjski i temp procka przy menu baterii, ulepszona apka do IR (synchro nie działą w ogóle) nie ma powodu żeby przechodzić na ten rom.
Odpowiedz