A próbowałeś może zadzwonić do DHL i zapytać że jesteś w takiej sytuacji i czy może wiedzą o co chodzi z tym kodem ?
Starać się o zwrot zawsze możesz ale coś czarno to widzę, ale powiedzą że to nie ich wina albo że i przesyłka jest bardzo droga i nie są w stanie jej pokryć, bo i tak prawie nic nie zarabiają na telefonie etc.
Co do spemall to ja właśnie otrzymałem przesyłkę (wysłali niby 7 października, tą za 8$) więc ja jestem zadowolony z szybkości do tego obyło się bez dodatkowych opłat
Z tego co widziałem to nie ma wersji szarej 16GB. Ja właśnie otrzymałem wersję 32GB szarą z spemall, i szczerze powiem że jestem zachwycony, nie spodziewałem się że będzie tak ładnie wyglądać, o wiele lepiej niż na zdjęciach i renderach.
A najtaniej szara to chyba aktualnie to2c (210,99$ ewentualnie jak nie chcesz pudełka to jeszcze minus 2$).
EDIT: Jeszcze odnośnie spemall, to wcześniej była mowa o tym etui które dokładają, to chciałem sprecyzować, w zestawie jest oryginalne etui z twardego plastiku, ale dodatkowo jest jeszcze silikonowe miękkie etui, folia ochronna na ekran i oryginalny xiaomi mikey
Na minus ten soft który jest wgrany jest kiepski(zawiera dodatkowe programy których nie da się skasować).
Więc albo będę sam musiał się przemóc i zainstalować inny soft albo może jest ktoś z podbeskidzia kto się na tym zna i ma dobre serce