• Reklama

Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez marx » 2 sty 2014, o 22:53

6 stycznia rozpoczną się targi CES w Las Vegas, na których to Firma Lenovo zaprezentuje 4 smartfony.

Obrazek

Na górnej półce na stoisku lenowo brylował bedzie Lenovo Vibe Z, który został wyposażony w 5.5-calowy wyświetlacz wykonany w technologii IPS w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli).Telefon wyposażono w 4-rdzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 800 o częstotliwości taktowania 2.2 GHz z układem graficznym Adreno 330, wspomagany przez 2GB pamięci operacyjnej RAM.
W telefonie znalazło się też miejsce dla 13-megapikselowego aparatu głównego (IMX135) z przysłoną F/1.8 i podwójną diodą LED, modułu do transmisji danych w standardzie LTE-A i baterii o pojemności 3050 mAh co według producenta pozwoli na 278.5 godziny pracy w trybie czuwania na jednym cyklu ładowania. Słuchawka waży 147 gramów i ma 7.9 milimetra grubości. Telefon trafi do sprzedaży w krajach azjatyckich za około 549 dolarów.

żródło:gizchina
marx
Administrator
 
Posty: 7330
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 224
Telefon:: Dual sim

Reklama

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez neomod » 3 sty 2014, o 17:26

Fajny sprzęt, który jest już do kupienia od ok. 465$. Rozważałem jego zakup ale niestety nie ma slotu na karty microsd a wbudowane 16 GB na taki sprzęt to trochę za mało.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
neomod
 
Posty: 73
Dołączył(a): 18 lip 2013, o 19:22
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 1

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez sudione » 3 sty 2014, o 23:29

neomod napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

...a dokładnie w którym sklepie, jeśli można wiedzieć?:)
Avatar użytkownika
sudione
NewsMan
 
Posty: 302
Dołączył(a): 28 mar 2013, o 13:13
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 12
Telefon:: HTC Desire A8181

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez surgot » 3 sty 2014, o 23:51

Ja widziałem go w sklepie w etotalk dokładnie : http://www.etotalk.com/lenovo-k910_p4401.html
Tak na marginesie zamawiał ktoś od nich, jak tak to ze 2 słowa jak z wysyłką czym wysyłają, telefony w porządku.
A ja cały czas się zastanawiam co brać :) od 2 miesięcy Xperie C Lenovo a830 czy TCL s950.
Może ktoś wie dlaczego w HTC One M7 802w aparat ma tylko 4 mpx ma jakąś technologie UltraPixel ciekawe jak to z tym jest musze poszukać.
surgot
 
Posty: 12
Dołączył(a): 25 sie 2013, o 18:19
Pochwały: 1

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez KarlosW » 4 sty 2014, o 00:16

Droga wysylka u nich..miałem coś kupować ale dlatego zrezygnowałem.
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 2053
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 32
Telefon:: thl w200

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez Hardknox » 4 sty 2014, o 00:24

@surgot
Technologia ultra pixel to 4mpx które robi foty jak 13mpx a to tylko chwyt marketingowy, aparat jest normalny z tym że dzięki UltraPixel nie zaszumia obrazu przy słabym oświetleniu. Dla mnie rewelacyjna rzecz ;)
Hardknox
AKTYWNY
 
Posty: 283
Dołączył(a): 5 kwi 2013, o 00:42
Lokalizacja: Mielec
Pochwały: 5
Telefon:: Zopo,HTC,Moto

Re: Odp: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez neomod » 4 sty 2014, o 03:25

sudione napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

...a dokładnie w którym sklepie, jeśli można wiedzieć?:)


Miałem na myśli tego sprzedawcę http://www.aliexpress.com/item/2014-New-Arrival-original-lenovo-k910-Quad-core-phone-Qualcomm-Snapdragon-800-WCDMA-ROM-16GB-5/1591298089.html

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
neomod
 
Posty: 73
Dołączył(a): 18 lip 2013, o 19:22
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 1

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez adamesq » 20 sty 2014, o 22:21

Witam,

Czy ktoś już ma ww. telefon? Jak wrażenia? Nie ma problemów z pasmem? Da się wgrać polskie, lub angielskie menu?
adamesq
 
Posty: 0
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 22:14
Telefon:: Nokia

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez Andriu » 25 sty 2014, o 19:10

Z tego co widzę to jest pl menu:
Language:
English,Russian,French,Spanish,Polish
Ale mnie korci żeby go kupić, kasa nie gra roli. Czkam na Zopo 998, ale ten chyba lepszy, hmmm.... Co robić?
Andriu
 
Posty: 22
Dołączył(a): 25 sty 2014, o 10:58
Lokalizacja: Poland/Norge
Pochwały: 1
Telefon:: ZOPO ZP998

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez sudione » 25 sty 2014, o 19:20

Z całym szacunkiem dla telefonu ZOPO ZP998, ale to nie ta liga. Na chwile obecną Snapdragon 800, czyli procesor zastosowany w LENOVO Vibe Z jest najszybszą jednostką na rynku. Dodatkowo jest to chyba pierwszy i jedyny DualSIM ze Snapdragonem 800 (poprawcie mnie jeżeli się mylę). Oczywiście ZOPO wygrywa pewnie w kategorii stosunek jakości do ceny, ale jak sam napisałeś "kasa nie gra roli" to się nie zastanawiaj i kupuj!:) ...i na koniec koniecznie podziel się wrażeniami tutaj na forum!:)
POZDRAWIAM SERDECZNIE i trzymam kciuki za mądry zadowalający Cię wybór!:)
Avatar użytkownika
sudione
NewsMan
 
Posty: 302
Dołączył(a): 28 mar 2013, o 13:13
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 12
Telefon:: HTC Desire A8181

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez Andriu » 25 sty 2014, o 20:48

Qrde, nie mam doświadczenia w kupowaniu gdzieś tam..., mógłby ktoś polecić jakiegoś dobrego i pewnego sprzedawcę za urala. Z drugiej strony szkoda że nie można rozbudować pamięci, 16 GB - trochę na granicy użytecznści, inna sprawa to nikt nie pisze czy jest NFC, WIFI Direct, Miracast czy nie. Często, jak jestem w polandzie, zrzucam filmy i zdjęcia na TV albo Bluray.
Andriu
 
Posty: 22
Dołączył(a): 25 sty 2014, o 10:58
Lokalizacja: Poland/Norge
Pochwały: 1
Telefon:: ZOPO ZP998

Re: Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

Postprzez Robbo » 25 sty 2014, o 22:08

16 GB jest nieużyteczne. Właściwie zostanie 8.

Ja i LG G2
Robbo
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 12:25
Pochwały: 14
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Następna strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość