Po wielu godzinach rozmaitych prób, czytaniu setek for itp. z mojej próby zmiany ROMU wyszło tyle, że udało mi się spier... nowiutkiego Lenovo P780 (był na KitKat, chciałem dobrą wersję JB). Jako że postawienie go do pionu przekracza moje możliwości (dopiero zaczynam zabawy z softem) szukam kogoś, kto byłby w stanie:
1. Przywrócić mi IMEI (taki byłem sprytny, że go skasowałem

2. Postawić mi odpowiednie recovery i najlepszą zawierającą język polski wersję bazowego ROMU dla P780 (czyli jeśli dobrze kojarzę to chyba Android 4.2 ROW_124 czy jakoś tak, chyba, że jest jakiś lepszy o którym nie wiem to chętnie posłucham dobrej rady

I sprawić, żeby to cudne dziecko chińskiej techniki nareszcie zaczęło płynnie i sprawnie działać, nie wpierdzielając mi baterii tak jak na Andku 4.4.
Pomoc oczywiście nie za darmo, możliwa realizacja u mnie w chacie (sugeruję własny komp, bo u mnie burdel w driverach, że hoho! w każdym razie Lenovo nie znajdzie za... Chiny?

Oferty wraz z kwotą proszę kierować na priv, piwko przy robocie gratis (w końcu mogę podwieźć

Dodam, że telefon przyszedł do mnie z Chin i jest zrootowany, kupowałem go u jednego z najlepszych sprzedawców, wiec na 99,9% jest oryginalny i legalny.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
T.