Tez naczytalem sie o problemach w tym temacie ale zakupilem telefon. Od 5 dni go uzywam z ROM'em niezmienianym i nie doswiadczylem opisanych tu przypadlosci. To tez moj pierwszy telefon z Andkiem.
1) Ja nie kupowalem. Tel. wytrzymuje mi 2 dni mimo ze wgrywalem i testowalem aplikacje i ogolnie ogarnialem telefon (dzwonki, ustawienia itp.) Zawsze mozna dokupic druga baterie jesli zajdzie taka potrzeba.
2) Roznice sa. Silicon od Chinatronic zaslania cala obudowe telefonu z dolu, bokow i gory (odkryte jest wyjscie jack, microUSB, aparat i glosnik). W moim egzemplarzu otwor na aparat jest troche rozciagniety zamiast okragly. Tak sobie wyglada ale nie przeszkadza.
Nillkin zas ma odkryty dol i gore, przyciski glosnosci, aparat i glosnik. Najlepiej obejrzyj fotki na aliexpress. Ale wydaje mi sie ze nillkin jakosciowo jest lepszy. Dlatego zamowilem sobie futeral typu "book" z wkladem nillkin. Boje sie o wyswietlacz :P
3) Karty nie kupowalem wiec sie nie wypowiadam. Zostala mi ze starego tel.
4) Nic takiego nie pisalem. On sam juz wie. Swoja droga polecam sprzedawce. 06.07 wieczorem zlozylem zamowienie i zaplacilem. 08.07 wyslal telefon przez singpost, 10.07 byl na poczcie w Warwszawie a u mnie 15.07 (uroki naszej poczty polskiej, szybciej z Azji do nas niz ze stolicy do adresata). Widze ze jestes z Łodzi czyli jakies 30 km ode mnie wiec moze bedziesz tyle samo czekal co ja.
Jesli masz jakies pytania to pisz.