Odpowiedz

Re: Lenovo A760

10 paź 2013, o 12:00

I dotarł do mnie bialutki jak śnieg A760 :) tylko musze chyba mu wsio wgrac bo ma tylko ENG i krzaczki :) co musze wrzucic?

10 paź 2013, o 12:19

U mnie był polski ROM ale zainstalowałem update i zainstalował się chiński najnowszy ROM lenovo z angielskim i szlaczkami. Więc zastosowałem sposób znaleziony na forum anterlife
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście nie muszę chyba mówić że robisz na własną odpowiedzialność :D

10 paź 2013, o 13:47

No ej przeca :) dzięki za pomoc bo to mój pierwszy android i jest eng a dziecko żoną już czekają hehe. Kurcze tylko te sterowniki usb nie sa aktywne.
Super poszło jest i PL obawiam się że ziom z Chin chciał dobrze i wgrał najnowsze ROM a tam nie było PL.

10 paź 2013, o 19:13

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Oczywiście nie muszę chyba mówić że robisz na własną odpowiedzialność :D

Fajnie by było jak by ktoś takie fajne odkrycia spolszczył na potrzeby naszego forum, za ciekawe tutki proponuje rangę specjalna i wybrany kolor nicka.

10 paź 2013, o 19:36

Ok poprawię się. Znajdę chwilę czasu to opisze. Tworzyć nowy temat?

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4

10 paź 2013, o 23:16

Pisz jak coś to pomogę bo u mnie tych krzaczków nie było tylko dosowskie okno i łamany ENG. Po kilknięciu tego A760 i jakiegokolwiek przycisku nic nie robiłem do czasu aż pokazało się ponownie naciśnij przycisk. Wtedy odłączyłem telefon zauktualizował sobie androida kolejno aktualizacje od 1 do 36. I gites.

11 paź 2013, o 00:19

To ja pomogę bartazz i jeszcze raz dzięki za pomoc
Lenovo A760 multi language firmware

1) Należy pobrać :
http://www.androidgroupon.com/rom/Lenov ... 01_0824.7z waga 314MB po czym rozpakować
posiadać zainstalowane sterowniki USB aby komputer łaczył się z telefonem przez USB Debugging ( mój tel podłaczony do Visty x32 sam wsio załatwił)
Po rozpakowaniu mamy takie oto pliki. Klikamy zaznaczony
1.jpg

2) wyskoczy nam okienko takowe
2.jpg

podłączamy telefon wejdzie w tryb łaczności usb z PC dajemy USB Debug. i klikamy jakikolwiek przycisk klawiatury na PC np spację i rusza instalacja.
Czekamy cierpliwie jakieś 5 minut. Pamiętac należy że komputer jak i telefon powinny mieć prężna baterię :)
Na koniec po szeregu krzaczków powróci do punktu wyjścia czyli kliknij dowolny przycisk wtedy odłączamy telefon ,który się zresetuje poinstaluje aktualizacje (jest ich ok 32) i gites zakończone . Cieszymy się nowym firmware z wieloma językami w tym PL.
Na forum obcojęzycznym napisano, że jeżeli będą dalej 2 języki należy przywrócić ustawienia fabryczne u mnie było to zbyteczne.
Ja dzisiaj miałem w dłoni pierwszy raz w życiu tel z androidem to raczej każdy powinien sobie z tym poradzić.
[b] I pamiętajcie zabawa z telefonami to fajna rzecz lecz czasem kosztowna i każdy robi to na własne ryzyko.[/b]
Oczywiście nie jest moja zasługa tylko kolegi bartazzz. Pozdrawiam

11 paź 2013, o 06:57

Mam prozaiczne pytanie: jak ładować telefon przez sam kabel USB. Po podpięciu do USB wchodzi w tryb komunikacji , ale nie chce sie ładować a przyjaciel z chin zapomniał o wtyczce.

11 paź 2013, o 07:56

Powinien się raczej normalnie ładować jak każdy inny telefon.
Może spróbuj w ustawieniach usb coś zmienić ?

11 paź 2013, o 08:12

tacim napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a już miałem mieć rangę i specjalny kolor nicka.... :D
Jeśli chodzi o ładowanie to w zależności od romu powinna byc opcja w notyfikacjach podłączono przez usb i u mnie w zte jest opcja charge only czyli tylko ładowanie. Jeśli podłączysz jako pamięć masowa tez się będzie ładował tyle że będzie dostępna pamięć przy okazji
Odpowiedz