• Reklama

LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez Sei » 24 lis 2017, o 00:05

Sprawa wygląda tak, że ktoś mi zablokował zdalnie telefon. LeEco Cool 1 kupiony na joybuy, więc miał chiński system. Zainstalowałem TWRP i zrobiłem flash z romem z grossoshop. Przy instalacji wymagał aktywacji konta LeTv (czy jak to się tam nazywało). Konieczne było potwierdzenie smsem, ale nie obługiwał polskich numerów. Użyłem jakiejś strony odbierającej smsy z numerem ze Stanów. I oczywiście za cholerę nie pamiętam której. Dzisiaj pojawiły mi się dwa powiadomienia z dźwiękiem i potem telefon się zablokował. Po starcie systemu mam ekran "please enter remote lock password". Próbowałem flashować przez TWRP z czyszczeniem pamięci, ale nic z tego. Czy są jakieś perspektywy na odzyskanie czy pozamiatane?
Sei
 
Posty: 33
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 09:37
Telefon:: Sony
ROM: standard

Reklama

Re: LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez jurekg » 24 lis 2017, o 00:18

Dasz radę wprowadzić telefon w tryb fastboot?
Jeśli tak, to próbuj wgrać programem download assistant rom jui, a potem sukcesywnie twrp i rom cuoco wg poradnika

Autor postu otrzymał pochwałę
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 335
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 13:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 13

Re: LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez Flyagaric » 24 lis 2017, o 00:19

O ile dobrze pamiętam, to Konto LeCloud można pominąć, więc coś przegapiłeś i strasznie sobie pogmatwałeś. Niestety nei mam pojęcia jak ci pomóc.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4064
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 132
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez Sei » 24 lis 2017, o 00:20

Możesz poratować linkiem?
Fastboot działa.
Sei
 
Posty: 33
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 09:37
Telefon:: Sony
ROM: standard

Re: LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez Sei » 24 lis 2017, o 00:21

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To nie było LeCloud i naprawdę nie dawało się ominąć.
Sei
 
Posty: 33
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 09:37
Telefon:: Sony
ROM: standard

Re: LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez Flyagaric » 24 lis 2017, o 00:23

Sei napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


W ruskim wątku na 4PDA będzie - zaraz znajdę i dodam.

https://translate.google.com/translate? ... t=&act=url

Pierwszy post jest przypięty - musisz rozwinąć poszczególne sekcje - Driver n Utilities, Firmware, Recovery. Tam jest wszystko, nawet instrukcje.

Autor postu otrzymał pochwałę
Ostatnio edytowano 24 lis 2017, o 00:26 przez Flyagaric, łącznie edytowano 1 raz
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 4064
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 132
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez jurekg » 24 lis 2017, o 00:23

szukaj w tym najdłuższym wątku o cool1 postów kolegi Pablito98 , on tam podał instrukcjwę wgrania romu cuoco z podaniem linków do potrzebnych programów

tutaj masz:

post359981.html#p359981

Autor postu otrzymał pochwałę
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 335
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 13:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 13

Re: LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez Sei » 24 lis 2017, o 00:30

Dzięki za odpowiedzi. Podziałam z JUI najpierw, bo chyba mam go gdzieś ściągniętego.
Sei
 
Posty: 33
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 09:37
Telefon:: Sony
ROM: standard

Re: LeEco Cool 1 zdalnie zablokowany

Postprzez Sei » 24 lis 2017, o 01:22

Działa. Poszło z JUI. Kiedyś z tym już walczyłem, ale myślałem, że żeby zacząć flashowanie trzeba nacisnąć "COMPLETE". A że był szary i się nie wciskał to porzuciłem tę ścieżkę i spróbowałem z TWRP. Nie spodziwałem się, że się samo rozpoczyna po podłączeniu telefonu.

W każdym razie wielkie dzieki wszystkim za pomoc. Już trochę myślałem, że to blokada producenta i będę się z tym długo woził, albo w ogóle się nie uda.
Sei
 
Posty: 33
Dołączył(a): 19 cze 2015, o 09:37
Telefon:: Sony
ROM: standard


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama