Witam serdecznie Od wczoraj jestem posiadaczem owego modelu. Mam dwa pytanie.... Jak zrotowac ten telefon o jaki Rom polecacie? Obecnie mam czysty Android o zainstalowanie twrp. Mój obecny system w załączniku Ps...Nie moge dodac załacznika wiec system to Android Paranoid 7.3.1 - RELASE
Ostatnio edytowano 21 lut 2018, o 02:22 przez Mikolaj1313, łącznie edytowano 1 raz
No jest, tylko wcześniej trzeba było przekopać multum ustawień i na to wpaść. Słabo działa chyba czujnik światła. W całkowitej ciemności ekran jest jasny a jak skoryguje na pasku to później znowu w dzień będzie za ciemny. W Aicp czy Validusie działało to lepiej.
Ohydne niczym SGS note 4 zwykła guma z wystającym rantem od frontu tyle, że na tył nałożony jest dodatkowy plastik stylizowany na skórę co pogrubia telefon.
Panowie, czy ktoś z was ogarniających temat romów jest w stanie to zebrać do kupy żeby zrobić podpinke do 1 posta? Chodzi o esencje i wybranie najlepszego obecnie dostępnego Roma z instrukcją. Takiego roma gdzie jest dobry SOT, wszystko działa bez bugów w tym czujnik jasności
To, że dla Ciebie coś jest ohydne wcale nie znaczy, że dla mnie też. Kupiłem to etui trzem osobom i każda z nich, plus ja, jesteśmy zadowoleni. A poza tym radzę przyłożyć się do języka polskiego. Nie piszemy Roma, tylko romu.
Z tymi romami to daje popalić słownik google. On ROM identyfikuje jako nację. Ja pięć lat nie mam i jestem raczej konserwatywny, ale ten futerał to kojarzy mi się z krokodylem Dundee, lub Nikodem Dyzmą. Ja mam cały czarny z pianki na tyle grubej, że zakrywa dobrze obiektyw. Z tym szkłem barwionym na czarno na dole i u góry wyglądało świątynie. Szkoda że to szkło to taka lipa. Ogarnieta Nova i Tesla. Testuję teraz fona i będę patrzył na sot. Ciekawe czy osiągnie te 10h jak na Aicp...przy 24 godz. Nie ma Black screen ale za to można spróbować zmienic profil wydajności.
Co do pokrowca to na dwóch tel używałem tego https://www.aliexpress.com/item/Cases-F ... autifyAB=0 Dobry futerał ma podpórkę usztywnienie i gumowe rogi , chroni obiektyw choć rozkładana podpórka dość delikatna z czasem może się uszkodzić . Jeśli chodzi o programy do poczty dla mnie najlepszy blue mail , kalendarz - Jorte - ma Polskie święta i możliwość dowolnej konfiguracji, do smsów Pulse i Mood messenger , mają mnóstwo ustawień i da się w nich łatwo skopiować numer czy link przychodzący w wiadomości czego w stocku brakowało . Aparat w stocku bez lampy z bliskich odległości potrafił słabo ostrzyć dlatego mam appki Open Camera i A better camera. No i SOT na wersji 5.8.020S wychodzi ok 5 godz przy danych komórkowych . Fakt że ogólnie mam mnóstwo aplikacji poinstalowanych ale i powłączane ubijanie . Przydałby się poradnik jak zrobić kopię zapasową obecnego romu i jak wgrać najlepszy z obecnych bo zastanawiam się ze względu na lepszy SOT czy zmienić rom na inny.
@whiro, Podstawowe pytanie, czy używałeś tego etui. Bo wbrew pozorom, bardzo pasuje do x722 gold, nadaje mu ekskluzywny charakter, i to nie jest tylko moje zdanie. To, że używasz czarny i z pianki to Twój wybór i nic mi do tego. Co do słownika Google, powiem krótko-czasem trzeba włączyć myślenie. Sam często edytuję swoje posty, właśnie przez idiotyzmy słownika.
To tylko moja opinia i owszem. Ale ekskluzywnie telefon wygląda w futerale mujjo lub stilgut. W futerale za 20 zl, który udaje skórę boa haitańskiego, wygląda troszkę inaczej :D. Zresztą robienie z telefonu za 600 zł ekskluzywnego handy to troszkę lipa. Jak dokupowanie do malucha spojlerów i alufelg.