TV Box, MiniPC, sprzęt audio I wideo, pytania, problemy,
12 mar 2017, o 15:47
Ja mam klawiature z touchpadem Logitech k400, co prawda duża, ale mam słaby wzrok i duże paluchy i taką muszę mieć. Polecam tez Mele f10 , miałem i super się sprawuje, jednak przyciski małe ma.
A sterowac można innym smartphonem
Wpisz w google play:
-vnc server
-vnc client/viver itp , najlepiej samo vnc :)
Do serwera musisz mieć rota. Łączysz telefony z tym samym routerem wifi lub na jednym udostępniasz
Tylko jaki ma sens sterowanie smartphonem? Nie lepiej klawiatura lub myszka bezprzewodowa? Łatwiej i wygodniej.
Oczywiscie samo Kodi mozna sterowac przez smartphona poprzez Yatse
13 mar 2017, o 14:01
Możecie polecić jakiś tv box tak żeby była możliwość posiadania Kodi na TV?
Na co zwracać uwagę przy szukaniu?
Na jakiej zasadzie to działa? w sensie musi być podpięty przewód z internetem czy może działać z wifi.
Cenowo raczej bez fajerwerków tak max 300zł im mniej tym lepiej ale też
z zachowaniem jakości do ceny
13 mar 2017, o 18:48
@zimon
Ja posiadam tv box X96.
Kupiłem go w promocji na banggood. Kierowałem się tym, żeby box miał minimum 2GB ramu i androida 6.
Większość budżetowych box'ów ma kiepskie wifi więc lepiej podpiąć kabel.
Zasada działania jest taka, ze box jest połączony z internetem po kablu/wifi a z tv połączony jest HDMI.
Warto kupić od razu klawiaturę bezprzewodowa, bo ułatwia to obsługę.
13 mar 2017, o 19:06
akurat podpięcie kablem nie wchodzi w gre:(
13 mar 2017, o 20:40
Możecie coś polecić teraz na ali, mam kupon do wykorzystania powiedzmy do 80 $. I czy celnicy nie czepiają się boxow o papiery CE tak jak do telefonów?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
13 mar 2017, o 20:59
Teściu od pół roku użytkuje Docooler M9S Pro. Głównie Kodi, czasem YouTube. Chodzi po wifi (router piętro wyżej). Póki co nie zgłasza zastrzeżeń.
14 mar 2017, o 16:46
Zamówiony X92 przyszedł jakiś tydzień temu, szedł długo ale wszystko działa ok i to jest najważniejsze, kilka osób pytało w tym wątku więc odpowiem: Horizon od UPC działa, filmy i np. koncerty z plików z obrazem typu ISO, IMG, MKV itp... z dźwiękiem 5.1 AC3, DD, DTS przekazuje po HDMI na TV bez problemu, przy podłączonym Amplitunerze dekodującym ww. formaty, ampli rozpoznaje format przestrzenny i dźwięk gra bardzo dobrze. Najlepiej wgrać jakieś alternatywne oprogramowanie, bo z chińskim jest oczywiście polskie menu ale dużo niepotrzebnego staffu jest zainstalowane. W gry nie gram , więc się nie wypowiem, ale na 4pda wiele osób testuje gry i różne pady i raportują, że również jest ok. Co do pytań czy X92 czy X96, to ten drugi posiada proc Amlogic s905 a więc generacyjnie starszy. To tyle...
15 mar 2017, o 13:11
urzadzeń z jakim procesorem lepiej szukać S905, S905x czy S912? A może innym.
i jakie połaczenie wersja android z kodi jest najlepsze. coś mi gdzieś śmiegneło ze im nowszy android tym gorzej z kodi i że najlepszy kodi16. prawda to?
15 mar 2017, o 13:49
Na forum kodi masz wszystko.
15 mar 2017, o 20:47
A czy na tym forum może ktoś polecić jakiegoś sprzedawcę żeby ominąć vat i problemy z CE z Ali?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka