tomas1395 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Tronsmarta BJ-19 można byo wyrwać za ok 90$. Co kto tam zamontuje, to jego sprawa, więc cena końcowa jest płynna. Oczywiście, że nie jest to opcja dla wszystkich, ale raczej dla najbardziej wymagających. To jest raczej rozwiązanie dla osób mających pełno komponentów walaących się po domu, albo skłonnych dokupić sobie takowe z drugiej ręki (bo kupno laptopowej pamięci z drugiego obiegu, to żadne ryzyko, z HDD/SSD już gorzej). Ja mam, a lubię elastyczność Windy, więc u mnie już stoi Win 10 i śmiga aż miło. Taki MiniPC weźmie góra 35W, a zmieści się wszędzie. Następny komputer PC w domu, to dla mnie żadna opcja, ale kto inny może pewnie pomyśleć o używanym lapie, tylko, że to wszystko są protezy.
Tronsmart podoba mi się najbardziej, bo ma slot na mSATA (a takie mSATA 32GB jest do dostania za grosze) i slot na zwykłe SATA 2.5 cala. Można więc mieć SSD na sysa i dysk na bank danych (multimedia), do tego śmiga to aż miło. Skończyłem na Gigabyte BRIX (tak się złożyło) i mam to mSATA 32GB po adapterze podłączone do kieszeni 2.5, a filmy podłączam po USB3.0. Skoro jest Winda, to i nie zdarza się żeby jakieś multimedia nie działały. Oprócz filmów dodaje to funkcje SMART TV u mnie (mam jak ja lubię, a nie jak producent TV zdecydował) i wszystkie inne funkcje miniPC.
Małe boxy z Andkiem, to też opcja, ale nie dostajemy z tym żadnej sprzętowej konfigurowalności i musimy się pogodzić z Andkiem (który mi do tych funkcji nie leży),
Należy jeszcze pamiętać o jendym - tanie boxy z Andkiem, tak na prawdę mają w środku zamontowanego penndrive'a, choć zawsze deklarują, że jest to eMMC. Wady takiego rozwiązania proponuję sobie wygooglać samemu.
Pomysł przesyłania multimediów po terminalu jest raczej nieprzydatny do niczego.