Gamepad dotarł do mnie dopiero wczoraj. Wcześniejsza paczka szła china postem, została zwrócona nadawcy i w efekcie zamówiłem normalną pocztą.
Zupełnie dobre wykonanie, klawisze chodzą co prawda bardziej jak w kontrolerze SNES niż PS3, ale gra się bardzo dobrze. Cały wczorajszy wieczór grałem w Donkey Kong Country na emulatorze SNES. ;)
Problemem są te niby gałki do sterowania. Być może to tylko kwestia mojego egzemplarza, ale chodzą dosyć ciężko i nie jest to zbyt wygodne. Próbowałem grać w Medievil na PSX i było to średnie przeżycie.
Ponadto jest jakiś problem z uruchomieniem pada na
Lenovo A820. Nie sprawdzałem tego jeszcze dokładnie, ale po podłączeniu do Asusa TF201 wszystko działa praktycznie od razu (wystarczy zmapowac przyciski w odpowiednim emulatorze).W Asphalt 7 sterowanie oraz przyspieszenie działa, ale brak hamulca. Nie sprawdzałem jeszcze innych gier.
Osobiście zależało mi najbardziej na emulatorze SNES i PSX. Do SNESa nadaje się idealnie, odnośnie PSX to może się jeszcze trochę wyrobi. Ogólnie za tę cenę bardzo fajny kontroler, szkoda tylko że te gałki im trochę nie wyszły. W PSP jest podobne rozwiązanie, jednak działa lżej i wygodniej. Osobiścię przyzwyczaiłem się do kontrolera PSX/PS2/PS3 i to również mogło wpłynąć na moją ocenę.
Na ali pojawił się też nowy model Ipega PG-9025. Myślę, że będzie się dużo lepiej sprawował przy grach na PSX/Android.
HTC Desire HD -> Lenovo A820 -> Xiaomi Hongmi -> Jiayu G4S -> OnePlus One -> Xiaomi Mi5S Plus