przez sonic » 5 gru 2015, o 15:48
Jako posiadacz Ulefona BT2 mogę powiedzieć co mnie rozczarowało i na jakim polu oczekuję poprawy od Ulefona. Przede wszystkim słaba bateria, na tym polu producent powinien popracować nad optymalizacją bo uważam że jet to jego największą wadą, telefon użytkuje się bardzo przyjemnie i na resztę wad dawno przymknąłem oko ale od współczesnego smartfona oczekuję że wytrzyma przynajmniej od rana do wieczora, natomiast Ulefone potrafi koło godziny 20:00 wołać o podpięcie ładowarki. Oczekuję również aktualizacji softu, Ulefone obiecał rozwijać swój system, a nawet alternatywne jak np Cyanogen, ale z obietnic się nie wywiązał, przez ostatnie pół roku wrzucił aktualizację, ale nic znaczącego nie zmieniła. No i oczekuję dopracowanie szczegółów procesu produkcji takich jak białe plamy na wyświetlaczu, nie jestem człowiekiem któremu takie rzeczy bardzo przeszkadzają i do swojej plamki bardzo szybko się przyzwyczaiłem, nie przeszkadza zupełnie w użytkowaniu, ale skoro firma ma aspirację zaistnieć w świadomości konsumentów z całego świata takie wpadki są niedopuszczalne.
Tak więc podsumowując najważniejszym aspektem i moim oczekiwaniem od Ulefone jest poprawa baterii, reszta to są drobnostki bo robią naprawdę solidne i piękne telefony, miłym zaskoczeniem jest np Gorilla Glass 3, które pomimo braku folii na wyświetlaczu nie zarysowało się przez 3 miesiące ani nawet najmniejszą ryską.