Joybuy/JD.COM

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JD.COM

Postprzez Sylwek.N. » 4 sty 2016, o 15:54

Masz jakąś informację o urzędzie celnym?
Z tą pierwszą przesyłką to faktycznie masz coś nie tak. Napisz do nich.
Sylwek.N.

Postprzez dawidekch » 4 sty 2016, o 15:57

Tu jest numer przesyłki: RS383600737NL
Pisałem do nich z tydzień temu ale nikt nic nie odpisał.
Dlatego zastanawiam się czy nie założyć już sporu przez PayPala
dawidekch

Telefon:: oneplus

Postprzez Sylwek.N. » 4 sty 2016, o 16:03

Napisz do sprzedawcy że jutro zgłaszasz sprawę do PayPal. Spytaj się, czy czasem nie pomylili się w numerze przesyłki.
Sylwek.N.

Postprzez BUDZAK » 4 sty 2016, o 19:02

Dokładnie dopytaj o nr mi raz podali nr który z czasem zakończył swoją drogę w Rosjii dopiero po kilku wiadomościach doprosiłem sie prawidłowego nr.
BUDZAK

Pochwały: 3
Telefon:: ZUK Z2

Postprzez widmo82 » 4 sty 2016, o 20:09

Czemu mają się przestraszyć zgloszenia w PayPalu?
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
widmo82
AKTYWNY

Pochwały: 24

Postprzez dudijack » 5 sty 2016, o 10:27

Panowie potrzebuje pomocy .Niestety albo nie rozumiem zasady zwrotu płatności albo tylko mi sie to przytrafiło. Dokonałem zakupu dnia 11.12.2015 telefonu od Carryit Technology .Niestety gość ewidentnie zwlekał z wysyłka więc 20.12 anulowałem zakup ( poprawnie ).Pomimo anulacji (płaciłem PayPalem) do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu gotówki.Wszelkie moje pytania do sprzedawcy jak i jdcom pozostaja bez odpowiedzi.
dudijack

Telefon:: Xiaomi Mi5

Postprzez ra-vau » 5 sty 2016, o 10:33

To pewnie ma zamiar i tak wyslac telefon, albo juz to zrobil, tylko numeru nie podal do sledzenia :)

Trzeba bylo sie nie niecierpliwic, to standard ze telefony sa wysylane po tygodniu czy dwóch na jd, w dodatku zawsze kazdy dostaje to co zamowil, wiec nie ma lipy jak mawial klasyk...

W dodatku dzis tylko kilku sorzedawcow na aliexores i moze ze dwa sklepy wysylaja towar "natychmiast", reszta zwleka z tym, bo najzwyczajniej czekaja az dostana telefon ktory sprzedali, a ktorego nie maja...
W przypadku jd, nie ogarniaja ogromu zamowien... Sobie nie zdajemy sprawy ile ludzi z calego swiata korzystalo z tych promocji.
LeEco :)
ra-vau
NewsMan

Pochwały: 114
Telefon:: V967S

Postprzez figurella » 5 sty 2016, o 11:07

Sylwek.N. napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kupiłeś, jak rozumiem od JD Collection, ale to tak jak byś napisał, że kupiłeś od Allegro. Podaj od jakiego konkretnie sprzedawcy. Pytam bo 16 grudnia kupiłem Meizu od Carryit Technology na JD.com. Od 25 grudnia mam numer RS389076920NL i na żadnej stronie trackingowej nie ma o takiej przesyłce żadnej informacji. Pisałem do sprzedającego, odpowiedzi brak.
figurella

Telefon:: huawey

Postprzez blue_voyager » 5 sty 2016, o 11:11

figurella napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mylisz się, JD Colection to jest konkretny sprzedawca (pewnie należący do JD.Com). Inna sprawa, że to najwolniej działający sprzedawca ze wszystkich na JD.Com.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez ddr » 5 sty 2016, o 11:14

No jak pakują każdy stojaczek do osobnego pudełka...
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.

Uwaga!
GEARBEST oszukuje kupujących!
ddr
VIP

Pochwały: 135
Telefon:: Xiaomi Mi MIX 2
ROM: MIUI 10

Postprzez Krymu » 5 sty 2016, o 11:23

Też kupiłem meizu od carryit 20.12. Jak na razie na każdego maila szybko odpowiada. Napisał mi, że paczkę wysłał 29 (w sumie to dało to 7 dni roboczych). Zaznaczył jednak, że tracking może być widoczny dopiero od Polski. Dzisiaj paczka pojawiła się na trackingu yanwena, chociaż po numerze powinien to by NL Post. Ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi?
Krymu

Telefon:: Jeszcze nokia

Postprzez Sylwek.N. » 5 sty 2016, o 12:12

figurella napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kupiłeś, jak rozumiem od JD Collection, ale to tak jak byś napisał, że kupiłeś od Allegro. Podaj od jakiego konkretnie sprzedawcy. Pytam bo 16 grudnia kupiłem Meizu od Carryit Technology na JD.com. Od 25 grudnia mam numer RS389076920NL i na żadnej stronie trackingowej nie ma o takiej przesyłce żadnej informacji. Pisałem do sprzedającego, odpowiedzi brak.

Tak jak kolega wyżej pisał, jd-collection to konkretny sklep.
Z kolei u EWOO kupiłem dwie sztuki Letv 28 grudnia a dzisiaj je wysłał, czyli zmieścił się w deklarowanych siedmiu dniach. A czy faktycznie wysłał -to okaże się w najbliższych dniach.
Sylwek.N.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI