Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Joybuy/JD.COM

9 gru 2016, o 16:39

U mnie 19:45 WER Warszawa też :/

12 gru 2016, o 11:26

moja w doreczniu ;)

12 gru 2016, o 11:41

Ja też dostałem informację od listonosza, że niesie paczki :)

12 gru 2016, o 16:40

Ja mam awizo, na trackingu pokazane, że w moim urzędzie pocztowym. Tablet bez vat :>

12 gru 2016, o 17:56

Dwa telefony bez VATu, opłaciło się jak ch...a :)

12 gru 2016, o 20:05

U mnie telefonik przyszedł w zwykłej żółtej kopercie, na dodatek z deklaracją na 200$ na wierzchu, dziękuje Matko Bosko BezVatowsko.

12 gru 2016, o 23:20

a ja kupiłem telefon za 69$ i oczywiście dowalili mi Vat dziady z Zabrza

13 gru 2016, o 00:30

pme napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Estonią szło?

By THL W200

13 gru 2016, o 16:20

No i dziś do mnie paczka zawitała.
Bez VAT.
Spod estonskiej naklejki (przyklejona na 1/3 chińskiej) wyłażą chińskie znaczki aż kole w oczy..

By THL W200

15 gru 2016, o 18:39

Mój również doszedł. Paczka wysłana z Estonii. Pod główną nalepką były jeszcze dwie z Austrii i jedna w jez. chińskim. Na żadnej nie było deklaracji. Telefon nowy, oryginalnie zafoliowany. Po raz kolejny JD mnie pozytywnie zaskoczył ;-)
Odpowiedz