Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.
20 mar 2014, o 10:13
Jeśli istniała by taka opcja to napewno by ktoś skorzystał.
Wysłane z mojego ZTE V967S za pomocą Tapatalk 2
20 mar 2014, o 10:15
Myślę ze zdecydowana większość tutejszych użytkowników która zamawia w Chinach liczy się z tym ze gwarancji tak jak by nie było na sprzęt zamawiany.
20 mar 2014, o 10:23
Reklamacja jest prawem niezbywalnym. Gwarancja jest na papierze.
Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
20 mar 2014, o 11:00
Dokladnie jak Pan nad mna... tymbardziej, ze to forum o prywatnym imporcie i... wiekszosc ludzi szuka tu odpowiedzi, jaki najtanszy telefon kupic, ... znaczenie moze miec tu aero2, ale nie natychmiastowa gwarancja w telefonie do 300... kazdy sie liczy, z yzykiem i ewentualnym faktem wysylki do chin....
Zreszta, skoro to "gwarancja i serwis" wychodza te 130zl, to prosta sprawa... sprzedawajcie dwie wersje, jedna za ~370zl z polska gwarancja i serwisem na miejscu (z regulaminowa naprawa do 10dni), oraz druga wersje za 249zl, gdzie jako firma dogadaliscie sie z producentem... i klient w razie awarii sam wysyla towar do chin i czeka miesiac na naprawe. :-) Moze sie okazac, ze nie nadazycie z wysylaniem paczek ;)
20 mar 2014, o 11:41
Z mojego doświadczenia (rynek informatyczny) - rok gwarancji/wsparcia kosztuje około 20%, więc tu nie mamy do czynienia z wygórowaną ceną.
Trzeba też popatrzeć, że gwarancja u sprzedawcy w Chinach jest iluzoryczna i jest czas obsługi jest długi.
Jeśli tylko firma nie przesadzi z cenami - tak jak robi to zopotel - to chętnie kupię u nich Jiayu S2 :)
20 mar 2014, o 11:47
Ja tam nie widzę przesady w cenach zopo. Może jakiś przykład z wyliczeniami?
20 mar 2014, o 11:55
Mogę się mylić ale wydaje mi się że legalna sprzedaż chińskich telefonów może się opłacić tylko przy 100% przebiciu, zysku. Takie telefony nie sprzedają się w tysiącach a góra w setce sztuk.
Mówicie że w Chinach jest taniej i gwarancja niepotrzebna. To Wam się to opłaca ale przecież te oficjalne sklepy w Polsce są skierowane do "zwykłych" ludzi. Oni nie mają czasu na zabawę w zakładanie kont na Ali, wyrabianie jakichś dodatkowych kart. Zabawę w śledzenie przesyłek, ewentualne przejścia z UC. Oni chcą kupić telefon, zapłacić i mieć go od ręki. Gwarancję realizują tak jak innych urządzeń.
20 mar 2014, o 11:58
@up
zp990+ 320$ - 1349 zł..
20 mar 2014, o 11:59
"Zwykli" ludzie, kupuja samsunga core, sony, czy inne lg... i nie maja zielonego pojecia o istnieniu jakiego jaju czy innego dogii... ;] takze sorry, ale taki sprzet kupia tylko wtajemniczeni. Ewentualna ocja byloby, ... nawiazanie wspolracy z taka biedronka i sprzedaz w calej polsce (jak myphone) na duza skale. Wtedy ladujcie cene 329 i bedzie schodzil w tysiacach.
20 mar 2014, o 12:07
Czyli to jest drogo, mam rozumieć?