Generalnie jak masz 8 chipów to sterownik podaje 2,8A (jaśniej, ale krócej na baterii i goręcej na obudowie - wymagane jest chłodzenie inaczej spalisz diode - opływ powietrza podczas jazdy na rowerze jest wystarczający - trzeba modować - pasta termo i ewentualnie skalpowanie diody plus jakaś miedziana pastylka)
Jak masz 6 chipów to sterownik podaje 2,1A - masz to w opisie (nieco ciemniej niż powyżej ale bardziej optymalnie i bez większego przegrzewania się, mnijeszy drenaż baterii - można modować)
Generalnie przyjmuje się po 0,35A na chip
Dla porównania ja swego czasu kupiłem latarkę meco zoom cree xlm t6 z dwoma bateriami meco i ładowarką za niecałe 2 zł i powiem, że latarki z opcją zoom nawet mi się podobają. Generalnie fajne światełko jak sobie świecisz przed rowerem wielką soczewą (okręgiem) a jak chcesz w dal to skręcasz i masz "laser". Jak na taką latareczkę całkiem nieźle.
Czaję się na nowy zestaw bo oddałem meco kobiecie. Szukam latarki z zoomem xml 2 u2 czy jakoś (mocna dioda z opcją zoom oraz tak żeby świeciła mi okręgiem przed rowerem oraz skupionym obszarem w dal.
I jak ta latareczka convoy bo też o niej myślę? (brak zooma niestety). Świeci okręgiem? Będzie dobra do roweru? Może wrzuć jakieś zdjęcia ze świecenia :)
Ktoś poruszył temat ładowarek... Ja jestem już przekonany na litokale lii 500. Może znacie coś lepszego? Lepiej jakąś ładowarkę hobbystyczną?
To już jak tu pisze, to dodam, że czaję się również na golarkę 5d, bo na miejcu identyczne kosztują nawet 4 x tyle. Ktoś coś?