pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
18 mar 2022, o 22:19
Cholernie ciężki temat.
Chyba dobrze kombinujesz - skończy się pewnie na jakimś Realme. Samsungi są w cholerę drogie, a tyłka nie urywają. Motorole są z modelu na model gorsze, poza tym ich soft jest coraz gorszy. Siaomi bym nie wziął, też ze względu na soft - to już nie to samo co za czasów Mi8/Mix2s. OnePlusy straciły największą zaletę: OxygenOS. Nie wiem jak Sony, ale mnie przeszkadzały długachne kształty i przeciętne aparaty - jakoś tak wychodzi, ze konkurencja robi lepsze aparaty używając ich matryc.
Ja przesiadłem się z Galaxy S7 (choć jeszcze nie musiałem) i nie widziałem na rynku niczego, za co byłbym skłonny zapłacić pieniądze jakich producenci chcą. W końcu wziąłem Pixela 5 (chwilę przed prezentacją 6-tki). Też nie do końca jestem zadowolony, ale dostałem go w świetnej cenie.
21 kwi 2022, o 16:25
Hmmm zależy od upodobań. Ja mam od lipca kupiony Xiaomi mi 10 redmi note 5g. jestem bardzo zadowolona z niego.
22 kwi 2022, o 06:13
Kolejne pozycjonowanie będzie?
28 kwi 2022, o 09:28
Poczekamy zobaczymy, ale zapewne masz rację.
22 cze 2022, o 14:37
Nie bardzo rozumiem... chciałam żeby mój post w jakimś sensie był pomocny dla osoby pytającej jaki smartfon kupić. Napisałam również, że zalezy od upodobań. Mój telefon kosztował 1200 zł. Jednej soobie będzie taki telefon odpowiadał a innej telefon typu iphone za 3500 zł i więcej.
22 cze 2022, o 23:43
Różnica w czasie mierzy postami to ponad miesiąc czasu. To wystarczy za odpowiedź chyba?
23 cze 2022, o 10:07
No i co z tego, że jest ponad miesiąc czasu? A może miałam wiele poważniejszych spraw niż zaglądanie tutaj? hmm? To, że Ty żyjesz tym forum, to nie znaczy, że każdy inny też. Kończę dyskusję i bez odbioru.
24 cze 2022, o 20:13
Nie żyje tym forum. Co jakiś czas uruchamiam tapetalk i nie jest problemem znaleźć nowy post.
1 lip 2022, o 11:41
No dobra... sorry, ze naskoczyłam na Ciebie ....Ale wcześniejsze wpis wzięłam i odebrałam to jako atak na moją osobę. A tak jak już jesteśmy przy telefonach to jakie jeszcze polecisz ? Mąż ostatnio kupił realme ? jakoś tak dziwacznie się nazywa :D Zreszta dla mnie chyba wszystkie te telefony mają jakieś dziwne nazwy
4 lip 2022, o 00:33
Hmm Realne gdyby tłumaczyć tak z biegu z angielskiego to "prawdziwy ja" czyli nazwa ujdzie a xiaomi co znaczy?
Co do telefonów komórkowych to od dawna nie kupuje tzw markowych, podobnie nie biorę ich w abonamencie.
X lat temu znajdując to forum przeszedłem na mniej znane marki wprust z Chin.
Dziś kupuje używki tak dla siebie jak i żony.
Oboje mamy Huawei p10 (wersję pełną nie lite). Telefon ma wręcz legendarną jakość wykonania, aparatu i jak na dzisiejsze warunki jest malutki bo tylko 5 cali.
4 lip 2022, o 15:32
Hejka, widziałam, ze można go już kupić za 700 zł. A widzisz, a ja mam słuchaj telefon w ratach( juzkończę spłacać) Mój mąż właśnie ten Realme tez tak wziął. Ja mam Xiaomi i dziewczyny też. To zamawiasz na aliexpress rozumiem ?
5 lip 2022, o 20:00
Nie.
Kupowałem Huawei-e u nas w Polsce na allegro.
Kupując telefony wraz z numerem np w Orange czy Playa w dużej mierze przepłacamy. Ja swój telefon kupiłem za niecałe 500 zł. Abonament mam niecałe 30 a w nim nielimitowane rozmowy, SMS i MMS + 30 giga transferu. Wszystko działa na nadajnikach plusa. Numer jest w premium mobile.