Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez Rivi » 16 wrz 2013, o 19:02

wozniaku napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A czemu nie zrobisz tak jak jest napisane w ostatnim zdaniu i nie skontaktujesz się z bankiem. Ja już kilka zakupów tam robiłem i nigdy nie było problemu.
Rivi

Postprzez widmo82 » 16 wrz 2013, o 19:21

Porada "za pare dni" to rewelka porada :D Wg mnie jesli ali sobie tak zastrzega tzn. ze kontakt z bankiem nic nie da. Trzeba probowac i probowac, az się uda.
Na infolinii aliorsync mowią wprost: karta jest wypukła, wiekszosc sklepow honoruje platnosc taka karta debetetowa, ale jest mozliwosc, ze jakis system jej nie pusci.
Uzywasz właściwej karty? Były juz znane przypadki, że ktoś uzywal karty do konta zlotówkowego zamiast do walutowego. Na jednym było 0zl a na drugim np. 700$ :)
Rivi Na ali tak placiles czy gdzies indziej?
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
widmo82
AKTYWNY

Pochwały: 24

Postprzez drago68 » 16 wrz 2013, o 19:45

wozniaku napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pisałem już o tym i potwierdzę jeszcze raz.
Mam konto osobiste PLN w Alior Sync i dodatkowo założone konto walutowe w USD wraz z kartami odpowiednio w PLN i USD .
Konto PLN + konto USD+ karty PLN i USD = 0 zł opłat !!! za prowadzenie konta i płatności kartami Są to karty DEBIT MasterCard.
Płaciłem już kilka razy, ostatnio nawet 09.09 na aliexpressie i nigdy nie miałem z tym problemów !!!
Czy na koncie walutowym masz $ ??
Może płaciłeś kartą z konta PLN, a tam nie masz środków, był już taki przypadek ,że pomylono karty.
Czy masz aktywowaną kartę do danego konta walutowego?
Czy dobrze podałeś dane karty?
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez marx » 16 wrz 2013, o 22:20

kup coś za 3 dolary np myszkę do kompa lub coś tanszego, jak przejdzie pierwszy zakup kolejne też beda akceptowane.
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez hasek » 17 wrz 2013, o 00:14

Witam,
wczoraj zamówiłem na ALI fona i miałem podobny problem z płatnością, próbowałem kart z 2 różnych banków i lipa. Wkurzyłem się i zapłaciłem przelewem (trochę wtopiłem bo już mam 34zł prowizji i kosztów, a w dodatku skopałem wniosek i pokryję koszty dalszych przelewów... cóż życie), a przed chwilą odkryłem, że limit do transakcji internetowych miałem ustawiony na karcie na 0zł. Sprawdź u siebie w ustawieniach karty jak masz limity poustawiane, może to pomoże.
hasek

Telefon:: samsung

Postprzez and79 » 17 wrz 2013, o 04:23

Do wszystkich co nie wiedza jak płacić na ali. Przeczytajcie temat od początku i wszystko będzie jasne. No ale jak ktoś nie rozumie co to jest przelew, a płatność kartą w necie to ja wymiękam (jakby przeczytali temat od początku to by wiedzieli).
and79

Pochwały: 2

Postprzez marx » 17 wrz 2013, o 09:50

część ludzi czyta od końca a wystarczy pierwsze 5 stron i wszystko jasne
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez bubik91 » 17 wrz 2013, o 10:58

Najlepszy sposób to Karta wirtualna
Zakładamy e-konto w mBank za 0 zł
Zamawiamy e-karte którą płacimy jak kredytowa tylko my ją sami doładowujemy za tyle ile chcemy
Opłata za karte to 25 zł rocznie najlepiej wybrać karte w dolarach.

Bardzo wygodny i łatwy sposób :)
bubik91

Telefon:: nokia

Postprzez wozniaku » 17 wrz 2013, o 14:50

Dziękuję wszystkim za rady, a w szczególności drago68. Problem okazał się prozaiczny, po prostu karta nie była aktywowana. Zamówienie zostało opłacone i obecnie oczekuje za numer przesyłki. Jeszcze raz dziękuje wszystkim za tak liczne porady.
wozniaku

Postprzez drago68 » 17 wrz 2013, o 14:56

Dzięki.... nie ma za co..., czasem wydaje się ,że robimy wszystko dobrze tylko jesteśmy w tym czasie trochę w amoku przy kupowaniu.
Niedawno był też problem z płatnością z Alior Sync kartą, ale karta była pomylona ( do konta PLN) nie do USD ,a tam nie było środków.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI