Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Postprzez fazi » 25 cze 2013, o 22:49

marxxx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a to złotówkowe mogę usunąć, czy żeby mieć walutowe musi być i złotówkowe?
fazi

Postprzez carlos_69 » 25 cze 2013, o 23:14

Czy przelewy z konta walutowego Alior Sync są objęte jakąś opłatą?
carlos_69

Pochwały: 1

Postprzez eRd » 25 cze 2013, o 23:27

Na walutomacie jakoś dziwnie przegląda się kurs walut. Na internetowykantor.pl jak się wejdzie to albo można wybrać kurs średni forex albo kupno albo sprzedaż i kursy odświeżane są co 10s, a na walutomacie tylko forex lub kurs z transakcji już zrealizowanych. Może jak jest się zalogowanym to jakoś inaczej to wygląda, ale do mnie to nie przemawia i jest mało przejrzyste.
Co do konta w alior sync to wydaje mi się, że musi być w PLN żeby mieć w $, ale w sumie to w niczym nie przeszkadza, bo przecież i tak jest darmowe i w dodatku szybciej pewnie są księgowane przelewy np. korzystając z walutomatu czy innych kantorów internetowych.
eRd

Pochwały: 3

Postprzez czamarek4 » 26 cze 2013, o 08:25

walutomat jest chyba najtańszy, jak klikniesz w "kursy walut" to masz piekny wykres i nawet historyczne kursy - widać tendencje.
Aliorsync + walutomat to najtańsze rozwiazanie.
czamarek4

Pochwały: 2

Postprzez Mafisq » 26 cze 2013, o 10:56

kur ja w tym mbanku konto zrobiłęm i e karte bo w poradnikach mówiłi że najtaniej a teraz niby 3% od transakcji sobie biorą ? wtf. Mam niby tą e kartę w USD ale na stronie wyświetlane są PLN przy karcie. Czy mogę teraz kupić w jakimś internetowym kantorze $ i przelać na kartę i wtedy pokaże dolary czy to trzeba na konto złotówkowe konto i później na ekarte?
Mafisq

Postprzez czamarek4 » 26 cze 2013, o 12:46

w na ekartę raczej nie przelejesz dolarów, za to mozesz sobie bezpiecznie kupować w róznych chińskich sklepach, bez obaw że ktoś ci wyczyści konto.
czamarek4

Postprzez Mafisq » 26 cze 2013, o 14:47

nie czaje to po co ludzie kupują w internetowych kantorach te dolary?
Mafisq

Postprzez czamarek4 » 26 cze 2013, o 16:17

aby przelać np na konto dolarowe w alorze i potem zapłacic kartą do konta dolarowego.
100 razy w tym temecie o tym pisało, zacznij od pierwszego tematu to nie bedziesz miał takich watpliwości.
czamarek4

Postprzez Novid » 26 cze 2013, o 16:25

Chciałbym przypomnieć moje pytanie w tym temacie - jakie jest ryzyko kupując na aliexpress, że ktoś mi wyczyści konto ?! ?!
Novid

Postprzez czamarek4 » 26 cze 2013, o 16:34

raczej małe, chyba że będziesz miał pecha i złapiesz wirusa który podmieni stronę na fałszywą.
czamarek4

Postprzez Mafisq » 26 cze 2013, o 17:22

Czyli mająć teraz eKonto w mBanku i ekartę mam jeszcze aktywować konto eMAX walutowe i wtedy na nie przelać dolary i z eMAX na eKartę czy sie tak nie da?
Mafisq

Postprzez carlos_69 » 26 cze 2013, o 17:43

Sposób płatności ekartą w mBank:
1. Masz konto w mBank i ekartę
2. Wchodzisz w zakładkę: karty
3. Wybierasz: Zmiana środków
4. Wpisujesz kwotę, jaką chcesz przelać z konta głównego w mBank na kartę
5. Potwierdzasz sms'em
6. Masz kasę na karcie
7. Karta płacisz na aliexpres tak jak każdą kartą kredytową
8. Wchodzisz na konto mBank, zakładka karty, opcja Rozładowanie i pozostałe po zakupie środki na karcie wracają na konto w mBank.

To chyba wszystko
carlos_69

Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI