Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez drago68 » 27 gru 2013, o 23:02

Jak kartą płacisz do konta walutowego USD , to opłat żadnych NIE ma.
A nie radzę płacić przelewem z konta, ..trwa długo zaksięgowanie oraz czasem jest potrzebna dopłata do aliexpress...koszty bankowe., a operacja w banku też jest wysoka!!!!
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez dmxzor » 28 gru 2013, o 16:48

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ściągnęli tylko tyle. Płatność zaakceptowana.

Płaciłem ze swojego banku, normalnie kartą, bez żadnego przewalutowania i innych dupereli.

Cena za dolar: 3,03 zł.

Bez żadnego doliczania + 0,15 zł na 1$ itp.

Także ja będę zakupy robił częściej i bez zakładania kont w mbankach czy innych walutomatach :D
dmxzor

Telefon:: Apple

Postprzez xm3 » 28 gru 2013, o 20:48

dmxzor napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak nie dbasz o bezpieczeństwo kasy to tak rób, tylko nie płacz później, że nie wiedziałeś.
xm3

Pochwały: 2
Telefon:: Oukitel WP-5

Postprzez lukkki » 28 gru 2013, o 20:59

^Hm... ale o co Ci biega... Na każdym koncie można sobie porobić limity dla transakcji.
lukkki
VIP

Pochwały: 13

Postprzez amigo » 28 gru 2013, o 23:50

Pewnie o to chodzi, że jak robisz tranzakcje kartą to podajesz wszystkie dane, żeby się odbyła i jak jest podpięta karta do głównego konta to jakby ktoś pozyskał dane to ci wyczysci konto, a odnalezienie sprawcy w chinach praktycznie nie możliwe.
amigo

Telefon:: 2700
ROM: 1024

Postprzez mrergie » 29 gru 2013, o 00:30

Mając kartę debetową i oddzielny rachunek na który przelewa się jedynie potrzebną ilość środków a w innych momentach nic tam nie ma, to nikt Ci konta nie wyczyści bo i nie będzie miał z czego ani jak debetówką.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
mrergie
VIP

Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Postprzez lukkki » 29 gru 2013, o 01:42

amigo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakie to inne dane podajesz przy karcie podpiętej do głównego konta a jakie do jakiejś innej karty...
Jaw moim koncie mam wydzielone kilka rachunków, lokat a nawet książeczkę oszczędnościową :-P
lukkki
VIP

Postprzez xm3 » 29 gru 2013, o 10:43

lukkki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W pierwszym przypadku wystarczy tylko złamać hasło do konta i masz pełny dostęp do finansów.
Inne karty (myślę o internetowych) pozwalają założyć limit na tej karcie, udostępnić tylko określoną kwotę
i dodatkowo chroni je hasło/kod CVV2.
xm3

Postprzez xm3 » 29 gru 2013, o 10:47

mrergie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tylko jaki jest sens ekonomiczny w utrzymywaniu takiego konta do kilku operacji w roku. Zapłacisz minimum 200 zł za taka przyjemność a karta internetowa to
u mnie w banku 20 zł/rok.
xm3

Postprzez lukkki » 29 gru 2013, o 11:51

Moja karta debetowa tak samo pozwala na założenie limitu. Środki mogą być pobierane tylko z jednego wydzielonego rachunku do sumy tam przelanej a nie z innych. Kartę moją a jakże by inaczej chroni trzycyfrowy kod zabezpieczający wymagany przed przetworzeniem płatności internetowej...
lukkki
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI