Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
3 gru 2015, o 09:00
Pytanie z nieco innej beczki:
Jest na aliexpress możliwość dogadania się z kimś wyżej niż support?
3 gru 2015, o 15:06
Witam. Czy zdarzyło się wam że AliExpress przyznało Wam rację w sporze i zaproponowało jakieś rozwiązanie, dało czas na odpowiedź obu stron i po tym czasie zaproponowało nowe, mniej korzystne rozwiązanie? Od miesięcy toczę spór w kwestii odnawianego telefonu. Po serii wymian dowodów z obu stron Aliexpress napisało, że uznaje moje roszczenie. Zaproponowali całkowity zwrot kosztów (pierwotnie prosiłem tylko o połowę) bez zwrotu towaru (złapałem zdziwko trochę). Standardowo 3 dni na odpowiedź obu stron. Sprzedawca nie dostarczył w tym czasie nic co by broniło jego interesów (a w moim przekonaniu jeszcze się bardziej pogrążył) po czym nowa odpowiedź od Aliexpress gdzie przyznają rację w kwestii źle klejonego ekranu ale wg Ali nie może to być dowód na odnawianie telefonu więc proponują zwrot 20% kwoty zakupu albo całość ale w zamian za odeslanie telefonu. Myślicie że da się coś jeszcze wskórać? W ogóle to odnoszę wrażenie że Ali ciągle wyciąga rękę do tego sprzedawcy, gość nie jest w stanie przedstawić żadnego sensownego dowodu. Jedyne co dostarczył to fakturę, gdzie nie zgadza się model telefonu, dodatkowo cena zakupu jest wyższa niż cena za jaką sprzedał mi towar na Ali... Proszę o pomoc. Nie myślałem nawet o tym że dostanę pełny refund, ale skoro zaproponowali to mam zamiar walczyć. Wybaczcie jeśli tekst jest niespójny, ciężko zamknąć miesiące sporu w kilku słowach.
3 gru 2015, o 15:38
Widocznie twoje przekonanie jest inne niż mediatorów. Coś przedstawił i dlatego ali zmieniło swoją rekomendację.
Masz tak samo czas, żeby przedstawić jakieś nowe argumenty by ali znowu zmieniło zdanie.
3 gru 2015, o 15:54
no i pytanie zasadnicze - dlaczego wielu skarzacych sie (np wyzej lukros) uwaza decyzje 100% refound ze zwrotem sprzetu - za niesprawiedliwe ?
3 gru 2015, o 15:59
Widocznie twoje przekonanie jest inne niż mediatorów. Coś przedstawił i dlatego ali zmieniło swoją rekomendację.
Masz tak samo czas, żeby przedstawić jakieś nowe argumenty by ali znowu zmieniło zdanie.
Po eskalacji sporu po krótce wyglądało to tak:
1. Dostarczyłem zdjęcia z widocznymi śladami refuba i opisami (klejony ekran, obdarty z farby port USB).
2. Sprzedawca nie dostarczył niczego.
3. Aliexpress daje dodatkowy czas sprzedawcy na dosłanie dowodów.
4. Sprzedawca dostarcza zdjęcie faktury.
5. W odpowiedzi zaznaczam, że faktura jest wystawiona na inny model niż ten który ja zakupiłem (kupiłem Meizu MX4 M460, na fakturze jest model M461). Dodatkowo na fakturze jest kwota 1499 RMB. Przeliczyłem kwotę którą ja zapłaciłem i wyszło 1189 RMB. Załączyłem zdjęcie ze strony z konwerterem walut wraz z datą waluty (data zakupu).
6. Aliexpress uznaje moje roszczenia, proponuje pełny zwrot bez odsyłania telefonu. Nadmienia także, iż jeśli dogadalem się wcześniej ze sprzedającym to powinienem o tym poinformować. Równocześnie wciąż daje szansę sprzedawcy na dostarczenie dowodów.
7. Sprzedawca nie dostarcza nic nowego, napisał tylko że cena 1499 RMB to cena jaką zapłacił za telefon w dniu zakupu i że to jest rynkowa cena tego telefonu.
8. Sprawdzam datę faktury, okazuje się że jest taka sama jak data mojego zamówienia. Pomijając fakt niezgodności modelu, wychodzi że sprzedawca kupił telefon w tym samym dniu w którym ja zakupiłem go na aliexpress i sprzedaje mi go za ponad 300 RMB mniej. Nonsens. Opisałem to wszystko w odpowiedzi.
9. Aliexpress przedstawia nową propozycję: uznaje kwestię klejonego ekranu (o porcie USB ani słowa), proponuje 20% zwrotu lub full refund z odesłaniem telefonu.
Patrząc od pkt 6 - naprawdę pojawił się jakiś dowód w sprawie który zmienia postać rzeczy? Mogę załączyć zdjęcia ze sporu, nie ma problemu.
@existe, choćby z tego powodu że stracę na przewalutowaniu, o stracie czasu nie wspomnę. Przeczytaj historię i sam oceń. Wnioskowałem o zwrot połowy, nie wiem czemu Aliexpress w pewnym momencie uznało że należy mi się całość. Nie wiem też na jakiej podstawie zmienili decyzję.