przez PanSpiryt » 30 lip 2016, o 12:21
v5pro jest nieosiagalny na GB z magazyny z EU, kupowałem kilka razy za każdym razem refound. Bywają wystwione ale nie ma ich w magazynie.
Ostatecznie zakupiłem v7.
Głównie podłoga drewniana. W domu biega kot. Odkurzacz świetnie sobie radzi. Bez problemu wraca do stacji po sprzątaniu 2ch pokoi i kuchni.
Mały hint. w v7 można ustawić 3 tryby ssania. Standardowo ustawione jest na najniższe. Nie wiem jak ustawić to z pilota, ustawiłem poprzez bluetooth z appki z telefonu. Zapewne można ustawić to (zwiększyć moc ssania) również w innych modelach za pomocą pilota.
Kilka tygodni bujałem się z zakupem. Byłem mocno nastawiony na v5 pro ponieważ ma 2 szczotki po bokach i opcje mopowania. potem a a4 - 2 szczotki obrotowe, jedna po srodku i najwieksza moc ssania ale problem był z cześciami do tego modelu. z pewnymi obawami, czy da rade, zakupilem v7. Jest idealny.
Jeżeli macie dylemat który model zakupić kupcie byle który wszystkie sprawdzą się idealnie
Ps.
Mopowanie to tylko bajer, potrzebna jest tak naprawde tylko jedna szczotka boczna ta z lewej strony bo tą strona odkurzacz jezdzi przy scianach/zakamarkach. (markowe roboty maja tylko 1 boczna obrotowa szczotke) Dodatkowa z prawej strony to bajer (czasami rozrzuca większe śmieci) duża szczotka po środku robi robotę. Ułatwia wciągniecie np kociego żwiru). bluetooth to tez tylko bajer.