mrergie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Mistrz! :D
Świetnie sam podsumowałeś stan swojej wiedzy, reszta wywodu ze świetną interpretacją MP4/MP6 już pominę milczeniem, tyle serwisów w błędzie... ;)
Snap 800/801 ma rdzenie Krait 400, które są usprawnionymi Cortexami A15. Wydajność Kirina w benchmarkach to tylko zasługa jednoczesnej pracy A7 i A15 (jak w nowym mediateku), co i tak przy dłuższym obciążeniu nie działa bo za dużo ciepła wydziela.
Fakt, zanim zacząłem szacować wydajność mali mogłem sprawdzić wynik Honora, nie sądziłem że już jest w bazie.
Tragicznie więc nie jest, 15% wolniejsze GPU da się przeżyć. Ale na prawdę nie piszcie tutaj o przewadze podzespołów w Honorze 6, wystarczy nie jarać się cyferkami z Antutu, które zbyt miarodajnym narzędziem nie jest ;)
Na telefonie nie robi się w fotoszopie, więc nie ma znaczenia czy procek jest bardzo szybki, czy ekstremalnie szybki, bo nic w normalnych zastosowaniach tej mocy nie wykorzysta. Za to GPU w grach jak najbardziej :P