Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez newelco » 3 cze 2017, o 12:05

bboorreecc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie , ale potrafię czytać ze zrozumieniem tekstu .

Gwarantujemy brak VAT po stronie klienta - czego jeszcze nie rozumiesz w tym zdaniu ?
“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
newelco

Pochwały: 3
Telefon:: mi4c

Postprzez prtc » 3 cze 2017, o 14:11

Jest ta gwarancja braku VAT gdzieś w aukcji zapisana czy w razie czego w sporze bedziecie dawać screeny z forum?
prtc

Pochwały: 1
Telefon:: LG

Postprzez zielony71 » 3 cze 2017, o 16:59

Też jestem ciekawy ;-)
Zapraszam na mojego bloga o telefonach: http://zielony71.blogspot.com
zielony71

Telefon:: wphone

Postprzez bboorreecc » 3 cze 2017, o 19:19

newelco napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Naprawdę Twoje czy moje rozumienie nie ma tu nic do rzeczy - choć ja rozumuję identycznie jak Ty. Ale chcę też być pewnym tego czy sprzedający rozumuje tak samo jak my. Bo jak znam życie i zależność klient - sprzedający te same zapisy są interpretowane przez te strony w krańcowo różny sposób.
bboorreecc

Telefon:: Lenovo A390t

Postprzez I†achi » 3 cze 2017, o 20:47

Ale Ty masz problem...
Gwarantują brak VAT po stronie klienta.
Tak?
Co więcej, ja to rozumiem nawet bardziej. Że nie tylko zwrócą Ci zapłacony VAT... ale nawet go nie będzie !
Gosh, jakim cudem ludzie zdają maturę...
I†achi

Pochwały: 1
Telefon:: iP4S

Postprzez tpawel » 4 cze 2017, o 09:43

Dokładnie

Wysłano z Redmi Note 4x
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez AnimalPL » 4 cze 2017, o 10:52

jak dla mnie jesli przedstawiciel goldaway na stronie aliexpress odpisze przy wyborze dhla:

"We will declare android phone at lower price to help you avoid tax for you, but if the package was checked strictly by the Customs, it still need to be charged the tax.

Kindly understand this.".

To chyba jednoznacznie znaczy ze vat kazdy placi sam. Skoro niby brak oplat i brak vatu to by napisali to gdzies. Na stronach aliexpress u goldawaya nie ma zadnych info o dhlu i o brak oplat. To ze tutaj na forum bedzie cos napisane to nie jest zadna gwarancja jak widac po wypowiedzi przedstawiciela na aliexpress.

jak bylo eu express to bylo o tym info i to dzialalo.

Chyba ze to taka sciema z tą odpowiedzią na ali, bo moze oni wiedza ze i tak dojdzie bez vatu i nikt nie bedzie mial problemow, ale muszą tak odpisac by nikt ich nie podpierdzielil lub cos w tym stylu ;]
AnimalPL
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Postprzez smietana » 4 cze 2017, o 11:22

Przeciez Goldi nie wprowadzili jeszcse tej przesylki, obecnie dalsh jest DHL, ktory nie jest wolny do vat i oplat. To ten sam DHL który był i jest po wycofaniu SSM, więc na jakiej zasadzie miałby wam opłacać vat Goldi :-D ? Jakby to był jego sposób, to brałby kasę i odrazu opłacał vat i tyle.

Sent from my MI 5C using Tapatalk
smietana
AKTYWNY

Telefon:: xiaomi

Postprzez smietana » 4 cze 2017, o 11:28

I†achi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nigdzie tego nie gwaranruja, w ofercie przy wielu telefonach jest dalej ten sam dhl co po zniknieciu ssm z ich oferty, czyli dhl obarczony 90% ryzkiem opłaty vat. Jakby to było ich rozwiazanie ze jak trafi to oplacaja vat a jak nie to maja kase, to nie musiliby kombinowac i zwlekac :-) tylko po wycofaniu ssm a wprowadzeniu 20$ dhl miałbyś to rozwiązanie.
Także to co niby znaleźli sposób na ominanje vat to jeszcze usługa nie wprowadzona i jest to całkiem inna usługa niż ten dhl.

A tak dla wszystkich. Mają świetk w chinach, dopiero od jutra wracają do pracy, wiec radzę poczekać na wprowadzenie nowej przesyłki do pferty, bo ja widzę tylko starą, bo i kiedy mieli wprowadzić?

A ekipa goldway polska takze ma urlop do 7 czerwca! Więc, jaj narazie to wy ludzi wprowadzacie w błąd.

Dla mnie też nic w tej ofercie nie jest jasne. A po tym jak Goldi mówił jedno a postępował potem w przypadku wpadki ssm we Francji to radziłbym rozwagę i trochę dystansu a nie wierzeniu we wszystko co powie.

smietana
AKTYWNY

Postprzez newelco » 4 cze 2017, o 12:37

smietana napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zanim napiszesz głupoty - Najpierw się upewnij .
“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
newelco

Postprzez smietana » 4 cze 2017, o 12:44

newelco napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zanim napiszesz głupoty - Najpierw się upewnij .

To kupuj, a potem nie placz, jak nagle dostaniszz do zaplaty vat :-) lub za odprawę dhl. Pozdro.

smietana
AKTYWNY

Postprzez newelco » 4 cze 2017, o 12:51

Masz niedowiarku link do przesyłki
została odprawiona na Heatrow w Londynie
z Gatwick mam następny numer trakingowy - dostawa tel 06.05.17
http://www.dhl.com.pl/pl/express/sprawd ... 5115578812

Coś jeszcze chciałeś dodać ?
newelco

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić