Tutaj nie mówimy o żadnych zmianach kursu, bo ten zmienił się na przestrzeni tych dni o cztery grosze. Zakładasz, że jestem chciwy i zacierał bym ręce, nie wiem z jakiego powodu, ale taki urok internetów.
kosmogator- dzięki za wyjaśnienie wszystkiego dokładnie w szczegółach. To, że bank nie zrobił pomyłki to wiedziałem, bo mniej więcej wiem jak to działa (inna sprawa, że spread jest ogromny). Pomyłka leży tylko i wyłącznie po stronie Goldway i to oni powinni oddać pieniądze tak, żebym dostał tyle ile zapłaciłem uwzględniając różnice w kupnie i sprzedaży waluty, dlatego, że wystawili i wzięli pieniądze za coś czego nie mieli, a wątpię, żeby nie mieli świadomości jakie są konsekwencje dla kupującego. Zrobili jak zrobili, bo ich pomyłki nie kosztują, a nawet negatywnego feedbacku nie wystawisz, bo transakcja anulowana. W Polsce stosowane są raczej inne praktyki, bo tu klient ma rację, dlatego trzeba wziąć pod uwagę robiąc zakupy na Ali.
ganixon- Alior/T-mobile, mam konto tu i tu i wychodzi tak samo (bo to de facto ten sam bank).
EDIT do dwóch ostatnich postów powyżej.
No widzicie, czyli jednak jest możliwość, aby sklep naprawił swój błąd. Wystarczy chcieć.