Witaj Goldwayu!
Ludzka głupota i pośpiech nie boli, także sprawa jest super pilna.
Dzisiaj zamawiałem wraz ze znajomym dwa telefonu Z JEGO KONTA w Waszym sklepie.
Były to dwa telefony z kategorii "EU Express" - Redmi Note 3 3/32 Snapdragon, i Redmi 3 S
O ile z tym pierwszym wszystko poszło w porządku, to przy drugim pojawia się problem.
...Zapomnieliśmy zmienić metody wysyłki z tej standardowej na Seller's shipping method.
I tu pojawia się moje pytanie:
Jak mogę to naprawić? :D Telefon ma być dla mojej dziewczyny, która jutro rozstaje się ze swoim wysłużonym smartfonem, przesiada się na starą nokię, i dzielnie czeka na wymarzone Xiaomi. Jak dobrze wiemy, zwykła metoda wysyłki nie tylko wydłuża czas oczekiwania, ale też naraża na koszty vatu...
Problem jest taki, że aktualnie nie mam dostępu do konta znajomego, a ten śpi (Rano praca), więc piszę, bo mam nadzieje na chociaż odroczenie przetwarzania zamówienia.
Mogę tu i teraz podać wszystkie dane osoby zamawiającej, nawet wiadomość do sprzedawcy z zamówienia, podparte to wszystko screenem z zakładki orders. Chce tylko jakimkolwiek sposobem zmienić sposób wysyłki, bądź uzyskać taką możliwość do rana, kiedy uzyskam dostęp do Jego konta.
Dziękuję, i pozdrawiam!