Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
4 maja 2016, o 18:19
Pewnie wszystko jedno aż do czasu jakbyś chciał "dostać odszkodowanie" z tego "ubezpieczenia" - wtedy argument że opłaciłeś itemy razem z telefonem będzie kluczowy dla uznania roszczeń.
Inna sprawa że jak itemy nie będzie "wysłane" to po czasie na wysyłkę Ali chyba je automatycznie anuluje i dolary wrócą do nas. no i wtedy będzie problem bo jak będzie vat to majfrendy mogą powiedzieć że ubezpieczenie nie było opłacone (jak nie będzie vatu to teoretycznie lepiej, ale i tak niedobrze bo sytuacja niejasna)
(z doświadczenia nie wiem, bo ja free shipping + bez ubezpieczenia :p )
4 maja 2016, o 18:34
Mi po dwóch dniach dodali numer przesyłki (taki sam jak do telefonu) do itemów.
4 maja 2016, o 21:14
i tak jest w istocie - z drugiej strony nie bój -namieszane - goldi naprawi jak się pojawi -to porządna firma.
5 maja 2016, o 08:24
Jak i ja :) Niemniej, stała się rzecz dziwna - czy to tak miało być? Po przypomnieniu myku z ubezpieczeniem 5% dokupiłem itemów garść zgodnie z sugestią Goldway, naskrobałem PM (chyba nie odbiera, skrzynka full?) i grzecznie przyglądałem się co dalej... Po 24h napisał mi w zamówieniu, zadziwiony majfrend z aliexpress z pytaniem "ale co to i po co" :D Odpisałem zgodnie z prawdą co to i po co.
Dziś z rana patrze i spadło na mnie błogosławieństwo wysyłki mojego zamówionego telefonu! Itemy nadal awaiting. Radośc wielka, ale co z itemami? To nie powinno iśc razem? Spóźniłem się? No nie powiecie mi że to też jest w FAQ..
pozdr,
Nie byłem dostępny przez ostatnie 2 dni, nadrabiam Wasze wiadomości.
Co do ubezpieczenia -
Jest OK, bez obaw, poinformowałem ekipę w Chinach o wyjątkowości sytuacji, ubezpieczenie aktywowane. W razie pytań PW.
http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-3-Pro-Prime-Snapdragon-616-Octa-Core-Mobile-Phone-3GB-RAM-32GB-ROM/32641550000.html-
polskiego języka nie ma w oficjalnym ROM od Xiaomi.
5 maja 2016, o 10:10
Dotarł właśnie Mi4 wysłany SF International (w sumie drugi bo pierwszy z ET ovatowany jest właśnie na bazarku :) - zgodnie z obietnicą obeszło się bez Vatu, a przesyłkę dostarczył kurier DPD! Wygląda na to że do Francji dociera jako android tablet za 20USD, tam nie vatują takiej wartości i później do Polski. Gratisy - folia i silikon były, choć nic nie pisałem :) Goldway - dzięki.
5 maja 2016, o 10:16
mój mi4 niestety wczoraj w poznańskim cle utknął... :( na szczęście itemy dobrałem.
5 maja 2016, o 10:26
mógłbyś pokazać tracking?
5 maja 2016, o 10:36
Proszę:
May 05, 2016 04:25 am
shipment in transit - Inbound linehaul scan S.F International Poland
May 04, 2016 12:15 pm
shipment in transit - Shipment in transit S.F International Poland
May 03, 2016 04:43 pm
item arrived at facility - Arrived at Depot.S.F International Germany
May 02, 2016 09:15 am
shipment in transit - Transit InS.F International France
May 02, 2016 09:15 am
shipment in transit - Shipment in transitS.F International France
Apr 29, 2016 12:56 pm
shipment in transit - Inbound linehaul scanS.F International France
Apr 28, 2016 05:31 am
item arrived at facility - Arrived at Depot.S.F International Hong Kong
Apr 28, 2016 05:31 am
item arrived at facility - Sorting in progress at local branch,Remark: item ready for despatchS.F International Hong Kong
Apr 28, 2016 03:41 am
item arrived at facility - Arrived at Depot.S.F International Hong Kong
Apr 26, 2016 01:59 am
item departed from facility - The item has been departure the transport center of SF.S.F International China
Apr 26, 2016 01:56 am
item arrived at facility - The item has been arrival the transport center of SF.S.F International China
Apr 25, 2016 10:55 am
item was picked up/posted - Electronic information has been receivedS.F International China
5 maja 2016, o 10:41
czyli jest nadzieja że też dziś będę miał :D mam ten ostatni status z wczoraj przed północą. dzięki ;)
edit: już mam :D
5 maja 2016, o 16:05
Dotarł do mnie redmi note 3 pro 3/32 ale mam wiele problemów.
Jednym z nich jest wyłączająca się apka ustawień gdy zechcę wejść w ustawienia odcisku palca
Drugi to kulawe tłumaczenie
Więc mam pytanie czy gdy wgram rom global a następnie dev(jest polski) to będę miał nadal gwarancję?
5 maja 2016, o 18:42
O kwestie techniczne pytaj w wątku telefonu, tu nie jest na to miejsce.
5 maja 2016, o 20:02
Witam u mnie wtopa na max nie kupiłem ubezpiecznia bo nawet nie wiedziałem że jest taka obcja Redmi Note 2 leży już drugi dzień na cle kiepsko to wygląda