A czy sądzisz że z Chin idą tylko paczki z telefonami i tabletami?
Chiny nie na darmo są największym chyba exporterem drobnej elektroniki.
tych paczek jest miliony!
i tylko pewien procent to są nasz felefony pady czy inne pierdoły.
rozmawiałem z celnikami pracującymi dla dhl - jeden z oddziałów nie ma po co mówic który
i wniosek z rozmowy był właśnie taki
jest przepis mówiacy o tym co mozna owatowac i oclic i co jest zwolnione.
nikt na siłe nie szuka co by tu jeszcze panowie owatowac.. bo to maja w dupie.
po prostu robią swoje bez wywieszonego jęzora jak to co poniektórzy przedstawiaja.
" Nastawcie sie, ze mamy prawo jakie mamy, jasno ustanowione zasady, wspomagamy tym hajsem wplyw do budżetu państwa i trzeba sie z tym pogodzić. Przejdzie jednemu, czy drugiemu bez vatu, nie zglosi sie sam do ovatowania - ok, to jest akceptowalne, cieszcie się"
tak
zapłacę VAT no trudno, ale nikt mi nie zabroni dołożyć starań aby go nie zapłacić.
uważam że WIUĘKSZOŚĆ naszej kasy z podatków jest po prostu MARNOWANA
rozdrapywana kradziona... ale aby było co marnowac i płacić pensje sk...om co siedza i nic nie robią ...
- urzędasy naszego wspaniałego krajuurzędnicy państwowi gdy idą do pracy maja task dnia "jak nie nałozysz 5000 zł mandatów to nie masz premii" tak - to prawdziwy tekst przelożonego ze strazy miejskiej w Warszawie.
Fotoradary, kontrole skarbowe... połozenie łap rządu na kasie z ofe... to jest CHORE!
i to jest bandystwo!
nasz telefoniki których nawet niech będzie 10000 tygodniowo to jest wielkie g w skali ogólnego problemu
Ale jak jakiś ch... robi wałek na węglu i zamykaja kopalnie... to - no nic... trudno się mówi...
albo jak ktośchce udupić jakiegoś biznesmena - nasyłają kontrolę skarbowa i zamykają facetowi firme, blokują i co z tego że mógłbyc potentatem na skale europy... juz nie będzie.
ciotka wójek kuzyn brat szwagier pociotek chrześniak.... siedzą w jednym urzędzie i walą wszystko xxx
ale mają układ i nnie zamierzają zrezygnowac....
wniosek.
dlaczego komornicy są tacy bezkarni gdy wchodza komuś Bogu ducha winnemu na konto i majątek???
zrujnują goscia bo musi sam udowadniac niewinność...a odszkodowanie to wielki ch...
Polskie urzędy to MAFIA bandyci w garniturkach - nie wszyscy oczywiście ale działają na usługi bandytów.
układy układziki, ludzie z partii... takiej siakiej....
i ja mam się kużwa szczypać że nie zapłacę VAT za jakiś głupi telefon za kilkaset zł?????
ostatnie naście linijek jet do innego wpisu.